Kütuseelemendi või spektromeetriga liiklussurmade vastu

Copy
Alkolukk on Eestiski pikka aega tuntud tehnika. Tiit Truusalu demonstreerimas alkolukku 2011. aastal. Kui palju inimelusid oleks Eestis sellise seadme seadustamisel säästetud?
Alkolukk on Eestiski pikka aega tuntud tehnika. Tiit Truusalu demonstreerimas alkolukku 2011. aastal. Kui palju inimelusid oleks Eestis sellise seadme seadustamisel säästetud? Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Surmasid põhjustanud joobes juhte on hakatud Eestiski nüüd mõrvaritena käsitlema. Praegu ei kohusta Eesti seadus, et korduvalt või kriminaalses joobes roolist tabatu peaks paigaldama oma autosse alkoluku.

Alkolukk on seade, mis blokeerib sõiduki käivitusvõimaluse, kui selle sensor tuvastab alkoholijoobe. Eestiski on ettevõtteid, mis alkolukke kasutavad. Alkoluku seadustamise vajalikkust rõhutas viimati umbes aasta eest toonane siseminister Raivo Aeg reaktsioonina Saaremaal joobnu korraldatud surmasõidule. Tänaseni sellist seadusemuudatust pole.

Alkomeetrite ja alkolukkudegi müüja Raul Rohtla ei pea mõistlikuks, et iga autoomanik oleks kohustatud kasutama alkolukku, sest seadme hind on kõrge ja hooldus kulukas. Samas leiab ta, et roolijoodikut võiks selline seade taltsutada küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles