Tehnika lühiuudised

Postimees
Copy
Paremal konnarakkudest valmistatud roboti mudelsimulatsiooni kuvatõmmis ja paremal valmis kannuskonna rakkudest robot, ksenobot. Rohelisega on märgitud konna naharakud ja punasega südamekoe rakud.
Sam Kriegmani, Douglas Blackistoni, Michael Levini ja Josh Bongardi leiutatud robotorganism on alla 1 mm läbimõõduga ja suudab ilma närvisüsteemita toimides suhtestuda keskkonnaga ning täita lihtsamaid ülesandeid.
Paremal konnarakkudest valmistatud roboti mudelsimulatsiooni kuvatõmmis ja paremal valmis kannuskonna rakkudest robot, ksenobot. Rohelisega on märgitud konna naharakud ja punasega südamekoe rakud. Sam Kriegmani, Douglas Blackistoni, Michael Levini ja Josh Bongardi leiutatud robotorganism on alla 1 mm läbimõõduga ja suudab ilma närvisüsteemita toimides suhtestuda keskkonnaga ning täita lihtsamaid ülesandeid. Foto: Wikipedia

Konnarakkudest robotiga kombatakse eetikapiire

Konnade naharakkudest on loodud mikroskoopiline elav robot, mis suudab veekeskkonnas mitmel viisil liikuda, iseseisvalt kahjustustest paraneda, endale energiat tekitada ning robotite rühmades tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles