Facebook pidas Prantsuse väikelinna nime vulgaarseks ja kustutas selle ametliku lehe (10)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Bitche'i linn
Bitche'i linn Foto: SCANPIX

Facebook võttis märtsis maha Prantsuse väikelinna Bitche'i ametliku lehe sotsiaalmeediaplatvormil.

Platvorm kustutas Prantsusmaa idaosas asuva linnakese lehe 19. märtsil. Bitche'i kommunikatsioonispetsialist Valérie Degouy vaidlustas Facebooki otsuse, kuid ei saanud mingit vastust. Eile lõi Degouy linnale Facebookis uue lehe ja kasutas nimena postiindeksit ehk Mairie 57230, kirjutab Politico.

«Ma üritasin Facebookiga igat moodi ühendust saada, aga ma ei saanud midagi teha,» selgitas Degouy, kelle sõnul tekkis probleeme juba siis, kui ta lehe esimest korda tegi.

Põhjus, miks Facebookile linna nimi ei meeldinud, tuleneb selle sarnasusest ingliskeelsele sõnale bitch (eesti keeles – lits).  

Samas piirkonnas asuv linn Rohrbach-lès-Bitche otsustas ennetavalt oma Facebooki lehe nime muuta Ville de Rohrbachiks. «Facebook on võtnud sihikule Rohrbachiga seotud sõna… võite arvata miks,» seisis esmaspäeval linna lehele ilmunud postituses.

Pärast Politico artikli ilmumist taastas Facebook Bitche'i ametliku lehe.

Tegemist pole esimese korraga, kui 5000 elanikuga Bitche'i nime problemaatiliseks on peetud. 1881. aastal väljendas toonane USA suursaadik Levi Parsons Morton pahameelt, et Ühendriikide saatkond asus Pariisis Bitche'i väljakul. Plats oli nime saanud väikelinna järgi, kuid Pariisi võimud otsustasid selle ära muuta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles