Tehnoloogiafirma lahendusega saab teise samba raha kohe kätte

PM Majandus
Copy
Raha. Foto on illustratiivne.
Raha. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Postimees

Eesti tehnoloogiaettevõte Vabaks on loonud uuendusliku platvormi vabaks.ee, mis ühendab pensioni teisest sambast lahkujad, kes soovivad oma raha kohe kätte saada, ning investorid, kes seda rahastavad. 

Vabaks OÜ juhatuse liikme Marko Vaiki sõnul andis pensionireform inimestele võimaluse langetada ise otsuseid oma teenitud raha osas, kuid vahel võib tekkida vajadus raha kiiremini kasutada, kui seadusest tulenev kuni üheksa kuu pikkune ooteaeg võimaldab. «Vabaks.ee portaal viib kokku inimesed, kes soovivad oma raha kohe kasutada, ja investorid, kes otsivad oma rahale kindlat tootlust,» ütles Vaik.

Pensioni teisest sambast lahkumiseks tuleb esmalt esitada Pensionikeskuse või panga kaudu sambast lahkumise avaldus. Esimeses etapis tuli seda teha hiljemalt märtsi lõpuks. Väljamaksed tehakse sel juhul alles septembris. Järgmine periood avalduste esitamiseks on aprillist juuli lõpuni, kui raha saab kätte alles 2022. aasta jaanuaris. Riiklikud väljamaksed hakkavadki edaspidi toimuma kolm korda aastas ja avaldus selleks on vaja esitada vähemalt pool aastat ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles