Viking Line avab suvel uudsed kruiisisihtkohad Hanko ja Kotka

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
1992. aastal vette lastud parvlaev Gabriellal on 2420 reisijakohta.
1992. aastal vette lastud parvlaev Gabriellal on 2420 reisijakohta. Foto: Viking Line

Viking Line korraldab koostöös Hanko sadama ja linnaga ning Kotka sadama ja linnaga kaks ainulaadset ristlusreisi. Juulis viib Viking Gabriella Tallinnast Hankosse ja Kotkasse. Hanko läänesadamas kohtab Gabriella-suurusi reisilaevu harva.

Reisipiirangud ja rahvusvahelise reisimise võimaluste vähesus on pannud Läänemere reisilaevafirmad otsima võimalusi pakkuda lähipiirkonna ristlusreise ka eeloleval suvel. 

«Kruiisireisijad saavad laevaga uusi sadamalinnu külastada ja linnaelanikud näevad Gabriellat lähedalt. Usun, et pärast pikka talve otsivad inimesed vaheldust igapäevaellu ja soovivad puhata koduõuest kaugemal. Kruiis nendesse Soome sihtkohtadesse on väga turvaline valik,» ütleb Viking Line'i müügidirektor Kaj Takolander.

Gabriella jõuab Hankosse traditsioonilise Hanko regati ajal, mil linn on sündmustest tulvil. Reisijad sõidutatakse laevalt otse kesklinna, kus neil on aega veeta terve päev. Viking Line'i laevareisijad saavad osaleda giidiga linnaekskursioonil, lõunasöök pakutakse Hanko kasiinos.

«See on uus ja põnev võimalus Hanko linna näidata. Päeva jooksul on külalistel piisavalt aega jalgsi Soome kauneimat suvekuurorti avastada. Hanko regatt pakub mitmekülgset mereprogrammi, linn on täis kaasahaaravat ajalugu ning 30 kilomeetrit liivarandu ootab rannapäevast unistavaid peresid,» ütleb Hanko linnapea Denis Strandell.

29. juulil heidab Viking Gabriella ankrusse Kotka Kantasatamas, mis asub lühikese jalutuskäigu kaugusel kesklinnast. Samal ajal peetakse Kotkas ka merepäevi.

Viking Line'i reisijad saavad Kotkas jalutada Sapokka veepargis või minna giidiga jalgsiekskursioonile läbi Kotkansaari veetlevate parkide. Rahvusvahelised kruiisilaevad on meid ka varem külastanud, kuid Gabriella on esimene suur Soome kruiisilaev, mille aluse sildumine meie sadamas on suur au. Visiit on eriti teretulnud neil erakordsetel aegadel,» ütles HaminaKotka Sadama tegevjuht Kimmo Naski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles