VIDEO ⟩ Elon Muski ettevõtte loodud seade võimaldab pärdikul mõttejõuga kontrollida videomängu

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Makaak kontrollimas videomängu mõttejõuga
Makaak kontrollimas videomängu mõttejõuga Foto: Kuvatõmmis

Elon Muski Neuralink avaldas video sellest, kuidas pärdik ettevõtte loodud seadet kasutades mõttejõuga videomängu kontrollis.

Üheksa-aastasele makaagile Pager pandi aju implantaat umbes kuus nädalat enne video tegemist. Videos selgitatakse, et kõigepealt õpetati pärdik mängima videomänge ja selle eest sai ta preemiaks banaanismuutit ekraani ees olevast metalltorust.

Kui pärdik mängis, siis kasutas Neuralink masinõpet, et selgitada välja, millised Pageri närvirakud reageerivad. Sellega õpiti ennustama pärdiku liigutusi enne kui ta ise neid tegi. Pärast seda võeti juhtkang ära ja pärdik mängis videomängu Pong ainult oma mõttejõudu kasutades.

See, kuidas Neuralink oma tulemusi presenteerib, on ebatavaline. Reeglina avaldatakse sellised videod koos teadustöödega, kus on välja toodud andmed, mida on kontrollitud teiste teadlaste poolt.

Musk säutsus Twitteris täna, et Neuralinki toode võimaldab halvatud inimesel kasutada mõttejõuga nutitelefoni kiiremini kui mõni teine inimene näppudega. 2019. aastal väitis Musk, et Neuralinki implantaadiga pärdik suutis kontrollida arvutit. Hiljem on ettevõte demonstreerinud ettevõte oma tehnoloogiat sigade peal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles