Kolmapäeval toimus ajaloo suurim blokktehing

Copy
Tencenti logo
Tencenti logo Foto: SCANPIX

Hollandi tehnoloogia investeerimisgrupp Prosus NV (PRX.AS) teenis 12,3 miljardit eurot 2-protsendilise osaluse müügi eest Hiina ja ühtlasi ka maailma ühes suurimas tehnoloogia- ja internetikonglomeraadis Tencentis (0.700.HK), mis oli ühtlasi ajaloo suurimaks blokktehinguks, vahendab Reuters.

Hong Kongi börsil tehtud avalduses ütles Tencent, et nende suurim aktsionär Prosus müüs 191,89 miljonit aktsiat 114,1 miljardi Hongkongi dollari ehk 12,3 miljardi euro eest, vähendandes oma aktsiaosaluse Tencentis 28,9 protsendile. Sisuliselt müüdi turuväliselt aktsiaid 595 Hongkongi dollari ehk 64,37 euro eest ühe aktsia kohta, mis on 5,5 protsenti madalam Tencenti kolmapäevasest turuhinnast. Antud tehingu tõttu langes kolmapäeval Prosuse aktsia Amsterdami börsil 4,6 protsenti ning Hong Kongi börsil pea 4 protsenti.

«Meie usk Tencenti ja nende juhtkonda on vankumatu, aga me peame rahastama enda järjepidevat kasvu oma põhitegevusaladel ning arengusektorites,» ütles Prosuse esimees Koos Bekker avalduses neljapäeval pärast tehingu ametlikku läbiviimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles