Circle K Eesti juht: vaktsineerimisega seotud kriisijuhtimine on puudulik (1)

Copy
Circle K Eesti peadirektori Kai Realo sõnul sai tanklakett pika kauplemise peale 15 protsenti soovitud vaktsiinikogusest, millega saab teenindusjaamade juhatajad ära vaktsineerida. 
Circle K Eesti peadirektori Kai Realo sõnul sai tanklakett pika kauplemise peale 15 protsenti soovitud vaktsiinikogusest, millega saab teenindusjaamade juhatajad ära vaktsineerida. Foto: Madis Veltman

Circle K Eesti peadirektor ja tööandjate keskliidu volikogu esimees Kai Realo rääkis Kuku raadio saates «Majandusruum», et vaktsineerimise ja selle kommunikeerimise osas ei saa riigijuhtide suhtes leebe olla. «Siin on selge näide sellest, kus kriisijuhtimine on äärmiselt puudulik,»​ ütles ta.

Valitsus andis signaali, et diisliaktsiisi langetamise kriisimeede jääb senisel kujul jõusse ning seda pikendada ei kavatseta. Mida tanklaketi juhina sellest arvate?

Kahetised tunded. Tööandjate keskliidu volikogu juhina ütlen, et kriisimeetmed ongi selleks, et need kehtiksid kriisi ajal. Tanklaketi juhina ütlen loomulikult, et mida soodsam on kütus, seda parem on meie äri.

Aktsiisilangetamise juures on kõige valulisem, et aktsiisimäär iseenesest võib olla selline, nagu riik tahab, et see oleks. Mis teeb selle keeruliseks, on see, et elame Euroopa Liidus, riigipiirid on avatud. Euroopa üks kõrgemaid diisliaktsiisi määre, mis kehtis enne langetust, tõi kaasa selle, et aastate jooksul liikus 300 miljonit liitrit kütust lihtsalt Lätti ja Leetu.

Selle juures on kõige kurbloolisem, et kütus ostetakse sealt [Lätist], aga tarbitakse ikkagi Eestis. Maanteede kulumise ja õhusaaste saame Eestisse, aga aktsiis jääb Lätti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles