Neste langetas diislikütuse hinda

PM Majandus
Copy
Neste tankla 7.aprillil 2021.
Neste tankla 7.aprillil 2021. Foto: Neste

Diislikütuse sisseostuhinnad on täna madalamad, mis annab tanklatele võimaluse tulla hindadega allapoole, teatas Neste, langetades diislikütuseliitri hinda nelja sendi võrra. Diislikütuse liiter maksab 1,199 eurot ning Pro Diesel 1,279 eurot.

Sisseostuhind on kütuse lõpphinna kujunemise üks olulisemaid koostisosi. «Kui see langeb, tekivad võimalused hinna alandamiseks ning tarbijail jääb rohkem raha kätte,» sõnas Neste Eesti turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste.

Lõpliku hinna kujundamisel tanklates tuleb Sülluste sõnul aga arvestada ka teisi tegureid - dollari ja euro vaheline kurss, riiklikud maksud ja seadusandlus. «Lisaks hoiab hindasid surve all tihe konkurents Eesti turul,» selgitas Risto Sülluste.

Valitsusel on päevakorras diislikütuse aktsiisilangetuse lõpetamine.

2020. aasta kevadel, kui koroonaepideemia majanduse seiskas ja ettevõtted sattusid üleöö raskustesse, otsustas valitsus langetada diislikütuse aktsiisi ajutiselt kaheks aastaks 0,372 euroni liitri kohta ehk 12 sendi võrra.

«Kui täna ei kehtiks ajutist aktsiisisoodustust, ei näeks me tanklates diislikütust hinnaga 1,199 eurot liiter. Vana aktsiisikorra järgi oleks selle hind 1,319 eurot liiter, mis lisab 50-liitrise kütusepaagi hinnale 6 eurot riigikassasse,» nentis Sülluste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles