Väikepanga uuring: mikroettevõtted tulid kriisiga kardetust paremini toime

PM Majandus
Copy
Holm panga tegevjuhi Rauno Klettenbergi sõnul näitas uuring, et vene keelt emakeelena kõnelevate ettevõtjate seas oli rohkem neid, kel tuli minna koondamiste või töötasude vähendamise teed.
Holm panga tegevjuhi Rauno Klettenbergi sõnul näitas uuring, et vene keelt emakeelena kõnelevate ettevõtjate seas oli rohkem neid, kel tuli minna koondamiste või töötasude vähendamise teed. Foto: Holm pank

Eesti mikroettevõtted tulid 2020. aastal alanud koroonakriisiga paremini toime, kui kriisi algul kardeti. Enam kui 40 protsenti vastanud ettevõtjatest kinnitas, et kriis ei mõjutanud nende käivet ning ligi veerand vastanutest pääses kuni 20-protsendilise käibelangusega, selgub Holm panga tehtud uuringust.

«Viisime läbi üle-eestilise mikroettevõtete uuringu, et mõista paremini nende tänast seisu, huvi investeerida tulevikukasvu ning sellega seotud ootusi pankadele. 300 vastajalt saadud tagasiside on meie jaoks väärt sisend – valdav osa meie äritoodete portfellist on suunatud just kuni kümne töötajaga mikroettevõtetele, kes tegutsevad sageli väljaspool suuri tõmbekeskusi, pakkudes oma teenuseid ja luues töökohti kohalikes kogukondades,» ütles Holmi panga tegevjuht Rauno Klettenberg.

Uuring näitas, et üle poole mikroettevõtetest ehk 55 protsenti vastanutest ei pidanud pandeemia ajal parema toimetuleku nimel oma tegevust ühelgi moel muutma. Palgatoetust ja muid riigi pakutavaid toetusskeeme kasutas vaid 22 protsenti vastanud ettevõtetest. Mõnevõrra kõrgem oli abimeetmeid kasutanute hulk 6–10 töötajaga ettevõtete seas, kellest pöördus finantsabi saamiseks riigiasutuste poole 36 protsenti vastanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles