Euroopa sadamad valmistuvad Suessi kriisist põhjustatud konteineriuputuseks

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Laevad ootasid Punase mere Suezi sadamalinna juures päevi, et saada luba Suessi kanali läbimiseks.
Laevad ootasid Punase mere Suezi sadamalinna juures päevi, et saada luba Suessi kanali läbimiseks. Foto: AHMED HASAN/AFP/Scanpix

Euroopa sadamad valmistuvad sel nädalal saabuvaks ülekoormuseks, kui sihtkohtadesse hakkavad jõudma Suessi kanali liiklusseisaku tõttu järjekorda kogunenud laevad.

Pärast ligi nädal kestnud päästetöid Suessi kanalis saadi madalale sõitnud ja kanali blokeerinud konteinerilaev Ever Given vabaks ning üle 400 järjekorda kogunenud kaubalaeva said oma teekonda jätkata. Paljudel neist on sihtkohaks Euroopa sadamad, kuhu jõuavad samal ajal kohale ka nende vedajate laevad, mis kanali sulgemise tõttu valisid pikema teekonna ümber Aafrika. VesselValue andmetel oli selliseid konteinerilaevu 17.

Rotterdami sadama poole on suundumas 60 ülisuurt konteinerilaeva, teatas portaal Loadstar. Hamburgi sadam rendib konteineritulvaks valmistudes sada tuhat ruutmeetrit lisapinda, Pireuse sadam pikendas tööpäeva 24-tunniseks, kirjutas Helsingin Sanomat majandusanalüüsis. Kuhjuvate konteinerite lossimine tekitab probleeme ka kaupade väljaveol Euroopast, mistõttu Aasiasse suunduvat laevaliiklust on keeruline planeerida. 

Et vältida üleliigset kütusekulu, on sadamad palunud laevadel, mis nagunii peavad jääma lossimisjärjekorda, vähendada kiirust.

USA sadamates algas konteinerite kuhjumine juba varem, seal põhjustas ülekoormuse eelkõige koroonakriisi tõttu tasakaalust välja läinud üleilmne logistikasüsteem. Los Angelesi sadamas on konteinerilaevade lossimise ootejärjekord kuni kaheksa päeva, kirjutas Bloomberg. 

Olukorda rahvusvahelistes merekaubavedudes halvendab ka see, et ameeriklased saavad peagi valitsuselt kätte 1400 dollari suuruse koroonatoetuse, mis suurendab veelgi nõudlust Aasias toodetud kaupade järele.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles