Venemaa rõhub rohkem puidu ekspordile

Copy
Segeža on juba turuliider kodu- ja välismaal paberpakendi ning puitehitusmaterjalide vallas. Nüüd on ettevõte asutanud Venemaa esimese tehase risti lamineeritud puitpaneelide tootmiseks, mis tänu õige nurga all kokku liimitud puidukihtidele on piisavalt tugev, et ehitada mitmekordseid hooneid.
Segeža on juba turuliider kodu- ja välismaal paberpakendi ning puitehitusmaterjalide vallas. Nüüd on ettevõte asutanud Venemaa esimese tehase risti lamineeritud puitpaneelide tootmiseks, mis tänu õige nurga all kokku liimitud puidukihtidele on piisavalt tugev, et ehitada mitmekordseid hooneid. Foto: DIMITAR DILKOFF/AFP

Tihedas metsas Moskvast kirdes lõikavad metsamasinad maha puu puu järel, kui Venemaa püüab maailma puidunõudluse abil vähendada oma sõltuvust nafta ekspordist. See pole kuskil selgem kui Vologdas, Venemaa pealinnast 500 kilomeetri kaugusel kirdes asuvas piirkonnas, kus kase- ja männimetsad ulatuvad silmapiirini.

Segeža kontsern, mis töötleb lähedal asuvas tehases puidu laudadeks, kasutab masinaid, mis suudavad puid haarata ja langetada. Segeža asepresidendi Dmitri Rudenko jaoks illustreerib see Vene puidutööstuse pöördepunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles