Kohus tühistas kauplemisplatvormile määratud trahvi

BNS
Copy
Admiral Marketsi naiskond kontorirottide jooksul.
Admiral Marketsi naiskond kontorirottide jooksul. Foto: Liis Treimann

Harju Maakohus tühistas finantsinspektsiooni (FI) veebruarikuise otsuse, millega amet määras Admiral Markets AS-ile 32 000-eurose trahvi.

Finantsinspektsiooni sõnul ei olnud Admiral Markets pärast toornafta hindade märkimisväärset langust mullu aprillis käitunud täielikult vastavalt väärtpaberituru seadusele, teatas Admiral börsile.

Nimelt leidis inspektsioon, et investeerimisühing muutis aprillis oluliselt, ette teatamata ja ühepoolselt klientidega sõlmitud finantsinstrumentide tingimusi. Muudeti toornafta hetkehinna arvutamise metoodikat ja samaaegselt tõsteti ka konkreetse väärtpaberi üleöö hoidmise tasusid.

Inspektsiooni hinnangul olid muudatuste protsess ja alused klientidele läbipaistmatud. Finantsinstrumendi omandanud kliendid pidid selle tulemusena oma tegevuse ümber kujundama ja arvestama võimalikust tuluvõimalusest ilmajäämisega või kuludega.

Admiral ei nõustunud FI otsusega ning vaidlustas otsuse 23. veebruaril Harju maakohtus. Ettevõte oli veendunud, et hoolimata inspektsiooni otsuses avaldatud hinnangutest toimiti vastavalt regulatiivsele õiguslikule raamistikule ebatavaliste asjaolude korral.

Maakohtu 31. märtsi määrusega rahuldati Admiral Marketsi kaebus ning tühistati FI otsus täies ulatuses.

Harju Maakohtu määrus ei ole veel jõustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles