Pensionid ja puuetega inimeste toetused makstakse välja täna

BNS
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Seoses sellega, et 2.–5. aprillini tähistatakse Euroopas ülestõusmispühi ning nendel kuupäevadel ei toimu pankadevahelised arveldused, maksab sotsiaalkindlustusamet pensionid ja puuetega inimeste sotsiaaltoetuse välja neljapäeval.

Sotsiaalkindlustusamet maksab pensione ja puuetega inimeste sotsiaaltoetusi tavapäraselt 5. kuupäeval. Kui väljamaksepäev satub riigipühale või muule puhkepäevale, tehakse makse puhkepäevale eelneval tööpäeval. 

«Kuigi Eestis on esmaspäeval tavaline tööpäev, tähistatakse mitmes riigis ülestõusmispüha. Pühade tõttu on suletud ka üleeuroopaline arveldussüsteem. See tähendab, et sellisel juhul ei saaks osa meie klientidest 5. aprillil pankadevaheliste maksete peatumise tõttu oma pensione ja sotsiaaltoetusi kätte,» rääkis sotsiaalkindlustusameti finantsjuht Signe Uustal. 

Sotsiaalkindlustusamet alustas pangamaksete tegemisega varem ja kliendid saavad oma rahad kätte neljapäeval, 1. aprillil.

Sotsiaalkindlustusamet maksab iga kuu umbes 320 000 pensionisaajale pensione summas 160,5 miljonit eurot ja sotsiaaltoetusi umbes 140 000 saajale 5,7 miljoni euro eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles