Lihtsad koristussoovitused, et tulemus tuleks kergelt ja kestaks võimalikult kaua

Cleanella OÜ
Copy
Foto: Shutterstock

Oleme kõik kogenud, kuidas kevadine kauaoodatud päike muutub ruumides vaenlaseks, tuues iga tolmukübeme selgelt nähtavale. Tolmu on näha õhus, rääkimata kappidest-laudadest ja aknaklaasidest. Kuidas koristada nii, et tulemus tuleks lihtsalt, pindasid kahjustamata ja puhast ruumi saaks võimalikult kaua nautida, räägib professionaalsete puhastusvahendite müüja Cleanella OÜ koolitaja Angela Anton.

Kuigi täna räägitakse palju vanadest headest sooda- ja äädikanippidest, on aeg eksperdi sõnul edasi läinud ning sellised kodused vahendid võivad tegelikult teha näiteks tänapäeva tehnikale ning isegi aknapesul aknatihenditele kasu asemel korvamatut kahju. Samamoodi tasub kerge skeptilisusega suhtuda ka ainult vee ja mikrofiiberlapiga puhastamisele, sest vesi ei hoolda, ei jäta kaitsekihti, ei tõrju mustust ja veel pole ka antistaatilisi omadusi. Veega saab küll pinnad puhtaks, ent kahjuks koguneb tolm sellele pinnale üpris kiirelt tagasi.

Seega on parim kasutada spetsiaalselt iga puhastustöö jaoks väljatöötatud vahendeid. Samas tuleb profikeemiaga olla täpne ja järgida kasutusjuhendit, ent kui kõike õigesti teha ja õigeid tooteid õigetel pindadel kasutada, võib saata korda imesid lihtsa vaeva, väiksema ajakulu ja kogustega! Esimene reegel on see, et selleks, et saada puhast pinda, on vaja kasutada puhtaid töövahendeid. Kõik koristuslapid või mopiotsad tuleb iga koristuse järel pesta või võtta ühekordseks kasutamiseks mõeldud puhastuslapid.

Koristada tuleb nii, et ei peaks igal aastal remonti tegema

Mööblile, seintele, ustele, akendele ja erinevatele ekraanidele kogunevad sageli tolm ning näpujäljed.  Selleks, et vältida kappide laudade ja ekraanide kiiret taasmäärdumist, võiks kasutada Mediclean 211 Office valmis puhastusvahtu. See on antistaatiliste omaduste ja näpujälgi tõrjuv vahend, mis on universaalne toode nii kodukontoris kui ka elutoas. Mõnusa maheda rohelise tee järele lõhnav kasutusvalmis vaht sobib ka kontoriseadmete, ekraanide, kuvarite ja tööpindade, aga lakitud puidu, plastiku, keraamilise kivi ja emaili puhastamiseks. Eesmärk on ju ühelt poolt pinnad saaks puhtaks, aga teisalt ka see, et puhas tulemus püsiks kauem.

Kevad toob alati esile ka tolmu ja plekid aknaklaasidel. Cleanella pakub parimat aknapesuvahendit Glass, 220, millega saab kiirelt ja tõhusalt triibuvabad aknad. Tegemist on valmisvahuga, mille puhul ei pea muretsema, et näiteks lahus tuleb kas liiga lahja või liiga kange, kusjuures liiga kange lahuse puhul tekib probleem, et aknaid ei saa vahendist puhtaks. Vaht sisaldab alkoholi, aurustub tänu sellele kiiresti ega jäta triipe. Mugava sprei ja valmislahusega läheb aknapesu kiiresti, see võtab talve jooksul kogunenud tolmu ning kinnise mustuse hästi lahti. Spetsiaalse aknavahu eeliseks on ka selle antistaatilised omadused, mis jätavad klaasile määrdumisvastase kaitsekihi.

Omamoodi väljakutseks on sageli tualettruumide ja vannitubade puhastus. Siin soovitab Cleanelle taas kasutusvalmis vahtu Sanit Foam, 311, mis puhastab tõhusalt kaltsiumi-, rasva- ja seebijäägid ning pinnad jäävad pärast puhastamist laitmatult puhtaks.

Foto: Cleanella OÜ

Lisaks on see antibakteriaalsete omadustega. Ka ühiskasutatav duširuum ei ole väljakutse, kui kasutada tugevat kontsentraati Gres, 160, mis on nii rooste, kaltsiumikadestuste kui ka uriinisoolade eemaldamiseks. Vastavalt määrdumisastele kasutatakse seda kas kontsentreeritumalt või 1% lahusena ning sanitaarruumid ja ka vuugivahed saavad tõeliselt puhtaks.  Sama vahendiga saab eemaldada ka talvised soolajäljed porimattidelt.  

Foto: Cleanella OÜ

Unustada ei tasu suurpuhastuse käigus ka torusid vannitoas ja köögis, kuna torud on heaks elukohaks mikroobidele ning lisaks kipuvad need ummistuma. Torud soovitab koolitaja läbi puhastada graanulitega Tube 340, mis on mõeldud raskete ummistuste lahustamiseks valamutes, vannide ja dušinurkade äravoolu torude puhastamiseks ja värskendamiseks. See lahustab tõhusalt igasuguseid rasvad, köögijäätmeid, juukseid, vati, paberi ja muu mustuse.

Kas ja kuidas õigesti pindu desinfitseerida? 

Aasta tagasi tekkis kõrgendatud tähelepanu ruumide desinfitseerimisele – desinfitseeriti kõike ja kõiki. Pärast seda, kui aiapritsiga oli kontori- või elutoapõrand üle käidud, tundus kõik justkui ohutu. Tegelikult ei ole midagi ohtlikumat kui võltsturvalisus. Cleanella soovitab kasutada ruumide desinfitseerimiseks üksnes testitud ning terviseametis registreeritud vahendeid.

Õnnestunud desinfitseerimisprotsessi esimene oluline samm on aga pinna puhastamine. Puhastamise käigus eemaldatakse mustus ja orgaanilised ained, mis võivad takistada desinfektsioonivahendi kokkupuudet ja mõju desinfitseeritaval pinnal. Kindlasti tuleb jälgida ka, et millisel pinnal ja millist toodet kasutada. Kõige suuremad kahjud juhtuvad vale puhastus- või desinfitseerimisvahendi kasutamisel! Pinnakahjustused omakorda on aga mikroobidele head kinnituskohad, kus hiljem ei saa ka desinfitseerimis- või puhastusvahend oma tööd teha, sest rikutud pinda ei ole võimalik tulemuslikult desinfitseerida.

Mõned desinfektsioonivahendid on juba ise puhastavate omadustega ja saavad hakkama ka kergema mustusega. Küll aga on probleem ladestunud mustusega või katlakivi ja pärast talve näiteks soolajääkide eemaldamisega nii kõvadelt pindadelt kui ka tekstiilist põrandakatetelt. Suurepärane toode Gres, 160 on kontsentraat, mis sobib ideaalselt loodusliku kivi, aga ka tehiskivi, portselani, keraamiliste plaatide ja vuukide pesemiseks ning on tõhus vahend roostese vee korral. See puhastab suurepäraselt ka rooste.

Foto: Cleanella OÜ

Akrüülklaasist vitriinkapp või laud ning kunstnahast toolid vajavad alkoholivaba desinfektsiooni. Velox Foam vahuna on seda ka mugav ja ohutu kasutada, sest sisse hingatavasse õhku ei lendu aerosoole. Samuti on mugav kasutada eelniisutatud salvrätte Velox Wipes, mis eemaldavad kõik tuntud bakterid, seeneeosed ja viirused, sealhulgas Sars CoV2, juba 60 sekundiga nii klaviatuurilt kui ka ukselingilt.

Suurte pindade, nagu põrandad ja seinad või lauad puhastamiseks ja samaaegseks desinfitseerimiseks aga on säästlikum kasutada Quatrodes Fortet. Seda aldehüüdide ja fenoolivaba toodet kasutatakse laialdaselt meditsiini- ja lasteasutustes, samuti sobib see kasutamiseks toiduainetööstuses, iluteeninduses ning kodus. Quatrodes Forte on ökonoomne, sest ühest liitrist kontsentraadist saab 200 liitrit pesulahust ning see hävitab kõik bakterid, viirused ja seened juba 15 minutiga. Seda on soovitav kasutada suurema nakkusohu korral tavapärase põrandapuhastusaine asemel.   

Cleanella eesmärk on olla parim praktiliste puhastus- ja hügieenilahenduste ning toodete pakkuja ning anda ettevõtjatele vajalikke teadmisi hügieenist, selle tähtsusest ja mõjust nii enda kui kliendi tervisele. Oleme veendunud, et hügieenireeglite täitmine või klientide ja teenindajate hoidmine ei peaks olema ettevõtte jaoks keeruline või kulukas! Cleanella pakub personaalset ja praktilist hügieenikoolitust, koostavad ettevõtte vajadusest lähtuva hügieeniplaani ja soovitavad parimaid tooteid. Puhastusnõu saavad nii kontor, lasteasutus, haigla ja teraapiakabinet kui ka kauplus, väikeköök ja kodumajapidamine. 

www.cleanella.ee

Copy
Tagasi üles