Vanalinna eelistamine tekitab teistes toitlustajates tuska (1)

Erkki Erilaid
Copy
Valel pool Mere puiesteed asuvad restoranid Ö ja Kaks Kokka jäävad turismisektori toetusest ilma, sest rahajagamise piir jookseb keset tänavat.
Valel pool Mere puiesteed asuvad restoranid Ö ja Kaks Kokka jäävad turismisektori toetusest ilma, sest rahajagamise piir jookseb keset tänavat. Foto: Eero Vabamägi

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) avas sel nädalal pikisilmi oodatud turismisektori toetuste taotlusvooru. Paraku selgus, et seekordne abipakett kõikideni ei jõuagi. Nimelt saavad toetust küsida vaid Tallinna vanalinnas tegutsevad söögikohad ja teised turiste teenindanud toitlustajad jäetakse pika ninaga.

Arusaadavalt pole eeskätt vanalinna kõrval tegutsevad ja samuti suuresti välismaa külalisi teenindanud toitlustajad sääraste tingimustega üldsegi rahul.

Kalamaja kohviku Tops juhi Tarmo Õmbluse sõnul jääb selline vahetegemine talle täiesti arusaamatuks. «Teha erisus vanalinnale ja lõigata teised toetustest välja ning öelda põhjenduseks, et vaid seal olid turistid, on ikka väga vale,» ei hoia Õmblus emotsioone tagasi. «Kehvasti läheb kõigil, nii Tallinna teistes asumites kui mujal Eestis. Ka neil, kelle põhikülalised olid kohalikud. Nüüd on kohad kinni, juba varem piirati lahtiolekuaegasid, inimesed on hirmul ja ei käi enam väljas – nendel põhjustel on kõik raskustes.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles