Youtube katsetab videotele jäetud negatiivsete hinnangute peitmist (2)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Youtube'i logo
Youtube'i logo Foto: SCANPIX

Youtube teatas eile, et hakkab katsetama negatiivsete hinnangute ehk dislike'ide peitmist videote juurest.

Videoplatvorm proovib erinevaid kujundusi, kus mittemeeldimiste arv on peidetud. Dislike'i valikut Youtube aga ära ei peida, kirjutab Techcrunch.

Ettevõte selgitas teates, et muudatusega ei taheta kasutajatelt hinnangute andmise võimalust ära võtta. Videote loojad näeksid endiselt kui palju on nende sisu meeldivaks ja mittemeeldivaks märgitud.

Muudatuse sisseviimist kaalutakse videotegijatelt saadud tagasiside tõttu. «Oleme sisuloojatelt kuulnud, et avalik dislike'ide arv mõjutab nende heaolu ja võib innustada massilisi videote mittemeeldivaks märkimise kampaaniaid,» selgitas platvorm oma teates. «Seega katsetame erinevaid kujundusi, kus pole meeldimiste ja mittemeeldimiste arv nähtav, et pakkuda sisuloojatele paremat kogemust ning samal ajal kindlustades, et kasutajate tagasiside jõuaks sisuloojateni.»

Youtube'i katsetus peidab positiivsete ja negatiivsete hinnangute arvu ainult valitud kasutajatele, mitte kõigile.

Negatiivsete hinnangute peitmise idee sai sotsiaalmeedias kriitikat. Mõned käisid välja, et Youtube kaitseb sellega ebapopulaarseid sisuloojaid ja samuti võtab ära võimaluse kasutajatel kiirelt aru saada, kas video pealkiri on eksitav või on tegemist lihtsalt spämmiga. Samuti juhtisid mõned inimesed tähelepanu sellele, et enim negatiivseid hinnanguid saanud video platvormil on Youtube'i enda loodud ja 2018. aastal avaldatud «Rewind".

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles