Venemaa külmutas suhkru ja toiduõli hinna veel mitmeks kuuks (1)

Kaja Koovit
, majandusportaali toimetaja
Copy
Tarbija suhkrukotiga Lenta kaupluses Novosibirskis.
Tarbija suhkrukotiga Lenta kaupluses Novosibirskis. Foto: Scanpix/ Tass

Venemaa valitsus pikendas toiduõli ning suhkru hindade külmutamist. Suhkru hind on külmutatud kuni 1. juunini ning päevalilleõlil koguni 1. oktoobrini.

Algselt olid hinnad külmutatud kuni 1. aprillini, kuid nagu kinnitab Venemaa valitsuse pressiteenistus, oleks hindade vabakslaskmine toonud kaasa nende kaupade hinnatõusu, vahendab Deutsche Welle.

Meetmed on osa toiduainete hindade alandamise paketist, mille valitsus president Vladimir Putini korraldusel välja töötas. Algselt külmutati hinnad kolmeks kuuks: eelmise aasta 20. detsembrist kuni selle aasta 1. aprillini.

Liitrise päevalilleõli eest ei tohi hulgimüüja küsida rohkem kui 95 rubla (1,07 eurot) ning jaekaubanduses ei tohi hind ületada 110 rubla ehk 1,24 eurot. Suhkru kilo hind aga ei tohi olla hulgimüügis üle 36 rubla (40 eurosenti) ning kaupluses 46 rubla ehk 52 eurosenti.

Venemaa jaemüüjad prognoosivad juba kahjumeid. Nii kurtis Lenta jaeketi peadirektor Vladimir Sorokin, et riigipoolsed toiduainete hinna kontrollimise katsed võivad viia paljude jaemüüjate laostumiseni, sest nende kasum on juba niigi väike: vaid 1,6-3,6% käibest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles