Lahendus ühiskonna avamiseks? Isepuhastuv pinnakate aitab vähendada viiruste levikut

Copy
Foto: Nanoksi Estonia

Soome ettevõtte Nanoksi Finland Oy poolt enam kui kolm aastat tagasi turule toodud viiruseid ja baktereid hävitav Fotonit pinnakate on koroona kriisiga muutunud nõutud kaubaks nii avalikus- kui ka erasektoris. Eestis on Nanoksi pinnakatted saadaval olnud veidi üle aasta.

Fotonit pinnakate oli algselt suunatud kõrgema hügieenitasemega asutustele nagu hooldekodud, haiglad ja laborid, kuid pärast koroona pandeemia algust tõusis nõudlus isepuhastuva pinnakatte järele ka avalikus ruumis.

Multifunktsionaalne ja kulutõhus

Kate kantakse pindadele patenteeritud pihustamise meetodil praktiliselt kõikidele tihedalt katsutavatele pindadele. Seda saab kasutada toidupoodide makseterminalidel, külmikute ustel ja puuviljakaaludel, samuti kontoripindadel ning ühistranspordis, koolides ja lasteaedades. Fotonit pinnakate sobib nii sise- kui välistingimustesse.

Tänaseks on Soomes Fotonit pinnakattega kaitstud üle 1800 koha, nende hulgas Telia esindused, Jysk kauplused, mitmed muuseumid, Korkeasaari loomaaed, Muumimaailm ja Särkänniemi lõbustuspark. Eestis on tänaseks pinnakatte kasutusele võtnud teiste hulgas Viru Keskus, Tallinna Lennujaam, Arvo Pärdi Keskus, Sisekaitseakadeemia, Denslux hambaravi kliinik ja Rakvere Põhjakeskus. Hiljuti võitis Nanoksi rahvusvahelise lennunduse konkursi, mille tulemusena paigaldatakse nüüd Nanoksi haigustekitajaid hävitav pinnakate ka Dubai rahvusvahelisse lennujaama. Seega võib öelda, et Nanoksi loob haigla tasemel hügieenilahendusi kogu ühiskonnale.

Foto: Nanoksi Estonia

Kuidas isepuhastuv pinnakate töötab?

Fotonit pinnakate sisaldab titaandioksiidi, mis reageerides valgusega hävitab pinnalt erinevad haigustekitajad nagu mikroobid, bakterid, viirused ning hallituse eosed. Fotokatalüüs sarnaneb oma reaktsioonilt põlemisega. See hävitab viirused ja bakterid ning muudab need süsinikdioksiidiks ja veeks. Uuringute ja testide kohaselt võib fotokatalüütiline pinnakate tavalise toavalguse abil kahe tunni jooksul hävitada 98% pindadel olevatest haigustekitajatest. Kate on tõhus ja pikaajaline lahendus, mis muudab tihedalt katsutavad pinnad nagu näiteks ukselingid, lambilülitid ja töötasapinnad isepuhastuvaks.

Lisaks puhastab katalüütiline kate tõhusalt ja ohutult siseõhku, lagundades molekule mis põhjustavad ebameeldivaid lõhnu. Kate hävitab ka mikroobid ning allergeenid ja seda kõike kemikaale kasutamata. Antud lahendus on täiesti ohutu nii inimestele, loomadele kui ka keskkonnale.

Loomulikult on pinnakate ettevõttele investeering, kuid see on ka investeering oma klientide ja töötajate tervisesse ning heaolusse, mis tasub ennast lühikese aja jooksul ära. Rohkem kui kunagi varem on praegu äärmiselt oluline kaaluda kõiki võimalikke meetmeid viiruse leviku takistamiseks, et saaksime taas liikuda avatud ühiskonna suunas.

Pinnakatte eeliseks on see, et ta puhastab pindu valguse toimel 24/7, mis omakorda aitab vähendada erinevate nakkushaiguste levikut. Tavapuhastusel põhinev pindade desinfitseerimise toime on seevastu aga lühiajaline. Tihedalt katsutavatel pindadel vajab pinnakate uuendamist alles 12 kuu möödudes.

Lisaks isepuhastuvale pinnakattele pakub Nanoksi ka mustust hülgavat pinnakatet, mis aitab kaitsta pindu nii, et need muutuvad vett ja mustust hülgavaks. Selline nanokate sobib hästi nii plaaditud, terasest ja betoonist pindadele kui ka klaasidele. Professionaalne süvapuhastus ja nanokate pikendavad vannitoa eluiga aastaid.

Loe lähemalt Nanoksi pinnakatete kohta ja võta meiega ühendust veebilehel https://nanoksi.ee/ ning jälgi meie tegemisi Nanoksi Estonia Facebookis, Instagramis või Youtube’is.

Copy
Tagasi üles