Uuring: Eesti inimesed unistavad elada äärelinnas ja maal

PM Majandus
Copy
Eramu Viljandis
Eramu Viljandis Foto: Marko Saarm / Sakala

Citadele panga küsitlusest selgus, et kolmandik Eesti inimestest eelistaks äärelinna, kolmandik maapiirkonda ning 15 protsenti unistavad kesklinnas või vanalinnas asuvast kodust.  

Citadele pank küsis Baltikumi inimestelt, kuhu nad sooviksid endale kodu osta, kui neil oleks piiramatu eelarve. Küsitlusest selgus, et piiramatu eelarve korral sooviks 34 protsenti Eesti inimestest endale kodu osta äärelinna, 31 protsenti eelistaks maapiirkonda, 15 protsenti näeks ennast elamas kesklinnas või vanalinnas, 9 protsenti mõnes väiksemas linnas ning 5 protsenti magalarajoonis. Kui üldiselt langesid meeste ja naiste eelistused kokku, siis suurim erinevus tuli sisse maapiirkonnas kodu omamise osas. Kui meestest valiks maapiirkonna 36 protsenti, siis naistest 26 protsenti.

Citadele panga Eesti filiaali jaepanganduse juht Marina Hakiainen lausus, et ka vanusegruppide kaupa jäid eelistused üpriski samaks. «Ainuke suurem erinevus oli see, et kõige nooremad eelistasid kõige rohkem ka kesklinna piirkonda ning vanuse kasvades see soov järjest vähenes,» selgitas Hakiainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles