Utilitasega Lätti tuuleparki ehitava Nordeconi aktsia sai hoo sisse

BNS
Copy
Tuulepark
Tuulepark Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Energiakontsern Utilitas ja ehitusfirma Nordecon lõid käed ning hakkavad Lätti tuuleparki ehitama. Uudis viis Nordeconi aktsia tõusule.

Utilitase ja Nordeconi tuulepark kerkib Lätti Tārgale valda. Tööde maksumus on 13,5 miljonit eurot pluss käibemaks.

Rajatav tuulepark koosneb 14 tuulegeneraatorist, mille püstitamiseks ehitatakse välja teede- ja elektrivõrgustik ning generaatorite vundamendid, teatas Nordecon börsile. 58,8-megavatise koguvõimsusega tuulepark valmib 2022. aasta oktoobris.

Nordeconi aktsia kerkis ennelõunal uudise peale 4%, 1,29 euro tasemele. Kauplemiskäive oli samas tagasihoidlik ja jäi alla 70 000 euro. Nordeconi aktsia on alates aasta algusest kerkinud 13%, viimase viie aastaga aga napilt 23%.

Projekti esimeses etapis valmistatakse ette tuulepargi ala tuulikute püstitamiseks – rajatakse teed ja vundamendid, paigaldatakse kaabeldus ja maandusvõrgud. Tuulikud paigaldatakse projekti teises etapis.

Projekti peatöövõtja on ehitusettevõtte OÜ Nordecon Betoon partnerluses Verston OÜ ja Connecto Eesti AS-iga ning kaasatud on mitmed kohalikud ettevõtted ja allhankijad.

Tārgale tuulepargi eeldatav iga-aastane toodang on 155 gigavatt-tundi, mis on piisav enam kui 50 000 majapidamise aastase energiavajaduse rahuldamiseks. Tuulikud tarnib tuulegeneraatorite tootja Vestas. Tuulikute labade tipukõrgus on 152 meetrit.

Utilitas viis tuulepargi arendusettevõtte SIA TCK omandamise lõpule 2021. aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles