Naised olid Davosis vähemuses

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki tootmisjuht Sheryl Sandberg
Facebooki tootmisjuht Sheryl Sandberg Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal viis päeva kestnud Davosi majandusfoorumil osalenute hulgas olid 80 protsenti mehed, enamikul paneelistungitel olid naised vähemuses või puudusid üldse.

Facebooki tootmisjuht Sheryl Sandberg oli ainus naine foorumi kuuest kaasjuhatajast, kõik ülejäänud olid mehed, kirjutab Bloomberg.
Muuhulgas polnud osalejate hulgas mitte ühtegi naist panganduse tulevikku, energeetikat, rahvusvahelisi finantse ja globaalseid riske käsitlevatel paneelistungitel.

Naissoost osavõtjaid oli raske leida ka paljudel eraviisilistel kogunemistel, mille teemadeks olid  juhtivate majandusharude tuleviku kujundamine. Üheks näiteks on tervishoidu käsitlev ajurünnak, kus osales 25 juhtiva ettevõtte tegevjuhid. Ümber laua istus vaid üks naine, tervishoiuteenusteettevõtte Accretive Health kaasasutaja ja juht Mary Tolan. Tõsi, ruumis oli naisi veel, aga nemad pidid kuulama eemal, sest nad ei olnud tegevjuhid.

USA 500 suurema ettevõtte naissoost tegevjuhtide arv kukkus eelmisel aastal tosinani. 2010. aastal oli neid 15. Nõukogu liikmete hulgas kasvas nende osakaal siiski 14,9 protsendini võrrelduna 12,5 protsendiga 2010. aastal.

Euroopa 300 suurema ettevõtte nõukogus kasvas naissoost liikmete osakaal 2010. aastal 12 protsendini võrrelduna kaheksa protsendiga 2004. aastal.

Tuleks siiski öelda, et maailma kahe mõjukama naise, Saksamaa kantsleri Angela Merkeli ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) direktori Christine Lagerde sõnumid olid tugevad ja mõjukad.
 

Foorumi naissoost osalejate osakaal oli siiski kõigi aegade kõrgeimad 17 protsenti võrrelduna 9 protsendiga kümmekond aastat tagasi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles