Kas vaktsineerimist nõudev tööandja võtab vastutuse ka võimalike terviserikete ees? (21)

Kaja Koovit
, majandusportaali toimetaja
Copy
Vaktsineerimine
Vaktsineerimine Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tööandjad soovivad, et töö saaks Covid-19 viirusele vaatamata normaalselt jätkuda ning kõige parem ja kindlam lahendus selleks on töötajate vaktsineerimine. Kui aga vaktsineerimisest keeldumisel võib tagajärjeks olla töösuhte lõpetamine, siis kas tööandja võtab omalt poolt vaktsineerimise riskide eest vastutuse ning kannab võimaliku töövõimetuse kulud?

Viimastel päevadel on ajakirjanduses palju juttu olnud sellest, kas tööandjal on õigus töötajalt vaktsineerimist nõuda ning vaktsineerimisest keelduva töötajaga töösuhet lõpetada. Aga kui töötaja töö jaotamise hirmus vaktsineerida otsustab ning tekivad tüsistused? Loodetavasti sujub vaktsineerimine plaanipäraselt ja ohutult ning komplikatsioone ei teki, kuid garantiid ei anna keegi. Kas sellisel juhul võtab vastutuse tööandja, kes töötajalt vaktsineerimist nõudis? Või jäävad kõik tagajärjed siiski töötaja kanda?

Tööinspektsiooni kommunikatsioonijuht Kristel Abel kinnitas, et tööandja ei saa vastutada vaktsineerimise tagajärgede eest, sest tegemist on individuaalse reaktsiooniga.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles