Miljonärist kinnisvaraärimehe firma läks pankrotti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile kuulutas Harju Maakohus välja miljonär Kristian Kesnerile kuulunud ja Tiskre-Väljal kinnisvara arendanud AS Parvati pankroti.


Pankrotihaldur Toomas Saarma ütles, et praegu on võlgade pilt segane ning täpset summat öelda pole võimalik, kirjutab

aripaev.ee

.

«Hakkan saatma võlausaldajatele teateid ja eks siis pilt selgineb. Küsimus on eeskätt pankade nõuetes,» ütles Saarma. Mis puudutab Parvati varasid, siis Saarma sõnul firma varaline seis puudulik. «Kõik varad osteti laenudega,» ütles ta.

Parvati praegune omanik Mati Laiv ja eelmine omanik Kristian Kesner on kohustatud enne võlausaldajate koosolekult ilmuma kohtusse ja kinnitama vandega vara ja võlgade nimekirja õigsust. Kohtuteates on märgitud, et kui Laiv ja Kesner vannet andma ei ilmu, siis on kohtul õigus neid trahvida.

Aasta tagasi selgus, kuidas Tiskre-Väljal elumaju ehitama hakanud Kesnerile kuulunud Apametsa Kodu ja Parvati jätsid maha poolikud, kasutusloata ja katuseta majad, hunniku lubatud, kuid lõpetamata töid ja õnnetud elanikud. Mullu jaanuaris ulatus Apametsa Kodu võlg krediidiinfo andmetel 3 miljoni kroonini.

Mullu jaanuaris peatas Kristian Kesner enda osaluse firmas, veebruari alguses aga müüs maha ka kinnisvaraarendusega seotud Parvati kõik aktsiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles