Stockmann kaalub 1200 töötaja koju saatmist

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Uute piirangute tõttu kaalub Stockmann Soomes 1200 töötaja sundpuhkusele saatmist.
Uute piirangute tõttu kaalub Stockmann Soomes 1200 töötaja sundpuhkusele saatmist. Foto: JUSSI ROSENDAHL/REUTERS

Stockmann alustab karmistuvate piirangute tõttu kõigi Soome töötajatega koostööläbirääkimisi kuni kolme kuu pikkuseks sundpuhkuseks, teatas ettevõte.

Eesmärk on valmistuda olukorraks, kus kliendid ei saa viiruse leviku tõkestamiseks seatud piirangute tõttu kaubanduskeskusi külastada ning sellest tulenevast käibelanguseks, teatas Stockmann börsile. Veebipoe tegevus jätkub tavapärasel moel.

Koostööläbirääkimised algavad järgmisel nädalal ning selle käigus kaalutakse kõigi Soome töötajate ehk 1200 inimese kuni 90 päevaks sundpuhkusele saatmist olukorras, kus kaubanduskeskused on tõenäoliselt sunnitud oma uksed sulgema.

Veebruaris kinnitas Helsingi ringkonnakohus Stockmanni saneerimiskava, mis eeldab kõigi Stockmanni kaubamajade, sealhulgas e-poodide, tegevuse jätkamist; Helsingi, Tallinna ja Riia kaubamaja hoonete müümist ja seejärel tagasi üürimist; ja Lindexi äritegevuse jätkumist Stockmann Groupi osana, teatas ettevõte börsile.

Saneerimiskava kestus on kaheksa aastat.

Stockmanni aktsia liikumine viimasel paarikümnel aastal.
Stockmanni aktsia liikumine viimasel paarikümnel aastal. Foto: Pm

Maksejõuetuse veerele ajas ettevõtte küll koroonaviiruse pandeemia, aga Stockmanni hädad algasid juba aastaid varem. Käibelangus on kestnud juba pea kümme aastat, kahjumis oli ettevõte viimased kuus ja ettevõtte väärtus on kahanenud tervelt 15 viimast aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles