Tuumajaama kavandajad kaasavad 1,7 miljonit eurot (4)

Copy
Eestisse tuumaelektrijaamade rajamist uuriva OÜ Fermi Energia nõukogu esimees Sandor Liive.
Eestisse tuumaelektrijaamade rajamist uuriva OÜ Fermi Energia nõukogu esimees Sandor Liive. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Fermi Energia otsustas kaasata Funderbeamis märgitud investeeringutest 1,68 miljonit eurot 1281 investorilt ning täiendavalt 500 000 eurot teistelt professionaalsetelt investoritelt.

Täiendavate infestorite hulka kuuluvad AS Amalfist Heldur Meerits, Moneytrain Holding OÜ-st Martin Henk, aktsiaselts Estikost Neinar Seli, Shuhari OÜ-st Alvar Lumberg ja Pravi Investeeringud OÜ, teatas Fermi Energia. 

Samuti konverteeruvad ettevõtte osakuteks varasemad Ketris OÜ-st Karmo Pärnoja, Net Systems Group OÜ-st Tõnis Kaasiku, Frip OÜ-st Jaan Lutsu, Pärdiklill OÜ-st Kalev Järvelille ja USA investeerimisfondi Last Energy Inc. investeeringud.

Ka saab osanike otsusega Fermi Energia vähemusosanikuks Belgias asutatud ja Engie gruppi kuuluv rahvusvaheline insenerettevõte Tractebel Engineering SA.

Fermi Energia osanikud kinnitasid ka ettevõtte nõukogu koosseisus Sandor Liive, Mait Münteli ja uue liikmena Liisa Oviiri.

Sandor Liive on lõpetanud TTÜ majandusteaduskonna. Liive töötas aastatel 1998 kuni 2005 Tallinna Sadama finantsdirektorina seejärel Eesti Energias finantsdirektorina ning  2005 – 2014 juhatuse esimehena. Liive on olnud kaasasutaja GridIO, Tuleva, Callisto Group ja Fermi Energias. 2021 aastast on ta RB Rail AS nõukogu esimees.

Mait Müntel on Fermi Energia kaasasutaja ning Lingvist Technologies OÜ asutaja ja tegevjuht. Aastal 2000 lõpetas ta Tartu Ülikooli teoreetilise füüsika alal, 2002 sai magistri- ja 2008 doktorikraadi. 2009. aastal sai Müntel presidendi noore teadlase preemia.

Liisa Oviir on jurist ja ühiskonnategelane. Ta on lõpetanud 2000. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduse alal. 1998–2008 oli ta AS Tallink Grupis jurist, 2008–2015 töötas Eesti Energia juhtiva juristina ning oli ettevõtlusminister aastatel 2015-2016.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles