DEPOt esindav advokaat selgitab, miks poeketi tegevuse jätkamine piirangute ajal on õiguspärane ja aitab pandeemia levikut vähendada (6)

Copy
Depos müüdavad toidukaubad.
Depos müüdavad toidukaubad. Foto: Depo.

Ehitus- ja aiakaupade müüja DEPO hoiab uksed lahti ning jätkab toiduga kauplemist jätkab. On arusaadav, miks mõni konkureeriv kaubandusettevõte võib end puudutanuna tunda ja küsimusi esitada. Terviseamet on DEPO suhtes algatanud riikliku järelvalvemenetluse. DEPO-t esindav vandeadvokaat Elvira Tulvik juhib tähelepanu asjaoludele, mis viitavad, et nii poeketi tegevus kui ka eesmärk on kehtiva seadusega kooskõlas ja aitavad laiemas pildis pandeemiavastase võitluse eesmärgi saavutamisele kaasa.

Mängus on kaks asja – norm ja normi eesmärk. Norm ütleb, et lahti võivad olla «toidukauplused või lemmikloomapoed, lisaks võib liikuda neile ligipääsu tagamiseks vajalikus kaubandusettevõtte üldkasutatavas ruumis.»

Tekib loogiline küsimus, mis on toidukauplus või lemmikloomapood? Kehtivast seadusest ei nähtu määratlust, millest ettevõtja ega riik saaks oma tegevuses lähtuda. Kui selline ebaselge olukord, lünk, tekib, on järgmiseks sammuks juristi jaoks välja selgitada, mis oli seadusandja tegelik tahe ja eesmärk normi vastuvõtmisel.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles