Lennujaama suveplaan toob juurde 22 uut ühendust (1)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Tallinna lennujaam
Tallinna lennujaam Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

28. märtsil kehtima hakkav suvine lennuplaan toob sihtkohtade arvu suurenemise Tallinnast. Lennuplaani tulevad tagasi liinid, mis varem on olnud käigus aasta läbi, kuid viiruse leviku tõttu ajutiselt peatatatud.

Märtsi lõpus lisanduvad lennuplaani Kiiev (Wizz Air) ja Berliin (airBaltic).

Aprillis lisanduvad lennuplaani Milano Bergamo (Ryanair), Stockholm (airBaltic), Istanbul (Turkish Airlines), Malaga (airBaltic), Moskva (Aeroflot), Lviv (Wizz Air). 

Mais täieneb lennuplaan 10 uue ühendusega: Brüssel (airBaltic), London (easyJet), Pariis (airBaltic), Viin (Wizz Air; Ryanair), Oslo Sandefjord Torp (Wizz Air), Oslo (Norwegian), Ateena (Aegean), Milano Malpensa (Wizz Air), Harkiv (Wizz Air), Berliin (Ryanair) ja Dublin (Ryanair).

Suvehooaja jooksul lisanduvad veel Ryanairi lend Tallinnast Londonisse, airBalticu lend Vilniusesse ning SASi lend Kopenhaagenisse, kuid täpsed kuupäevad ei ole veel teada.

Tallinna lennujaama kommertsjuht Eero Pärgmäe rõhutab, et tegemist on esialgse lennuplaaniga. «Suure tõenäosusega tuleb suvisesse lennuplaani veel muudatusi. Nendel, kes soovivad suvel reisida, soovitame hoida silm peal lennufirmade kodulehtedel ja vajadusel küsida reisi planeerides nõu ka reisikorraldajalt.»

Eraldi tõi Pärgmäe välja uue otseühenduse Šveitsiga. «SWISSi tulekut Eestisse oleme oodanud kaua ning tänases olukorras süstivad taolised uudised usku reisimise peatsesse taastumisse. Zürich on seni olnud kasutamata potentsiaal - eestlaste huvi Šveitsi lendamise vastu on olnud suur, kuid võimalusi selleks seni nappinud. Samuti on šveitslased näidanud suurt huvi tulla Eestit avastama.» 

Lennujaama kommertsjuhi sõnul tuleb suvine lennuplaan hõredam kui varem. «Vaatamata sellele, et epidemioloogiline olukord nii meil kui ka mujal Euroopas ei ole hetkel hea ning ka vaktsiinide kättesaadavus on loodetust madalam, prognoosime lendude ja reisijate arvu järk-järgulist taastumist suvekuudel. Praegu korrigeerivad lennufirmad lennuplaane ning üldise olukorra paranedes ning nõudluse taastudes ollakse valmis reageerima.»  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles