Vana kalalaeva äravedamine Hiiumaa Kalana sadamast ebaõnnestus

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Kalana sadama kai peal on aastaid seisnud vanast traalist Kaavi tehtud majutuskoht. Uus omanik jäi raudlaeva ära viimisel hätta.
Kalana sadama kai peal on aastaid seisnud vanast traalist Kaavi tehtud majutuskoht. Uus omanik jäi raudlaeva ära viimisel hätta. Foto: Jaano Martin Ots

Vana rauast kalatraali teisaldamine Hiiumaa Kalana sadamast jäi pooleli, kuna laev kaalus arvatust oluliselt rohkem ning planeeritud tehnika ja teed selle transpordiks ei sobinud.

Ettevõtja Viljar Lohu ostis Kalana sadamas kai peal majutusasutusena tegutsenud nõukogudeaegse kalatraali Kaavi eelmisel sügisel. Kalana sadama uued omanikud plaanivad piirkonna ilmet ning otstarvet oluliselt muuta ning keskkonnasõbraliku surfirannaga vana raudlaev ei sobi. Lohu tahtis viia laeva Viljandimaale ning taasavada selle pärast remonti majutusasutusena, nagu Kalanaski.  

Nädalavahetusel teatas Lohu aga, et soovib laeva nelja tuhande euro eest sealsamas Kalanas edasi müüa, kuna laev kaalus registris märgitust oluliselt rohkem ning selle transpordiks kavandatud tehnika ning teed, mida mööda oli plaanis laeva transportida, ei kannata nii suurt raskust välja. Katsel laeva kraanaga liigutada selgus, et see kaalub hoopis 42 tonni, isegi pärast mootori ja vintside eemaldamist jäi laeva kaaluks 37 tonni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles