Esimene Twitteri säuts sai 15-aastaseks

Copy
Twitter
Twitter Foto: Reuters / Scanpix

Viieteist aasta eest trükkis Jack Dorsey sisse banaalse sõnumi – «just setting up my twttr» («lihtsalt seadistan oma twttr-it»), millest sai esimene säuts kodanikuühiskonna vastuoluliseks ja mõjukaks jõuks kujunenud üleilmsel sotsiaalmeediaplatvormil.

Twitteri tegevjuhi lühike postitus 21. märtsil 2006 on nüüd pandud oksjonile. Pakkumine oli laupäevaks jõudnud laupäeval 2,5 miljoni dollarini (2,1 miljonit eurot), mis näitab potentsiaali plokiahelatehnoloogia abil autenditud virtuaalobjektide müümisel.

See on olnud pikk ja kummaline teekond sotsiaalvõrgustikule, mis jaanuaris eemaldas endise presidendi Donald Trumpi konto, kui teda oli süüdistatud Kapitooliumi vägivaldse ründamise õhutamises. 

Riigipea keelamist platvormil nii tervitati kui tauniti, mis annab tunnistust sellest, kui õhukest piiri Twitteril ja teistel sotsiaalmeediavõrgustikel sageli tuleb jälgida neutraalsuse ja väljendusvabaduse säilitamisel, kuritarvituste ärahoidmisel ja modereerimisel.

Dorsey säutsu enampakkumine lõpeb pühapäeval. Ta on lubanud annetada selle raha heategevusele. 

Dorsey säutsu müüakse NFT-na (non-fungible token). NFT on lihtsustatult digitaalne vara plokiahela platvormil, mis esindab midagi unikaalset ning mida ei saa vahetada ega jagada väiksemateks väärtusteks nagu enamikku valuutasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles