Twitter küsib kasutajatelt nõu: kuidas käituda riigijuhtidega, kes platvormi reegleid rikuvad? (1)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Twitteri logo
Twitteri logo Foto: SCANPIX

Twitter avaldas neljapäeval blogipostituse, milles kutsus üles avalikkust arvamust avaldama, kuidas käituda riigijuhtidega, kes platvormi reegleid rikuvad.

Postituses seisis, et poliitikud ja valitsused muudavad jooksvalt seda, kuidas nad Twitterit kasutavad, aga platvorm tahab kaitsta avalikku arutelu. «Seepärast vaatame üle, kuidas läheneme riigijuhtidele ja tahame kuulda ka teie arvamust,» kirjutas Twitter.

Sotsiaalmeediaplatvorm avaldas reedel küsitluse, millega kogutakse inimestelt arvamusi. Küsitlust pakutakse 14 keeles ja seda on võimalik täita 12. aprillini.

«Üldiselt tahame kuulda inimestelt, kas nende hinnangul peaks riigijuhtidele kehtima samad reeglid nagu teistele Twitteri kasutajatele,» seisis postituses. «Ja kui mõni liider reegleid rikub, siis milline peaks olema tagajärg.»

Twitter on aastaid lähtunud riigijuhtide säutsude puhul sellest, et postituste kustutamine tähendaks avalikuks aruteluks mõeldud info peitmist. USA endine president Donald Trump kompas aga selle lähenemise piire ja jaanuaris otsustas Twitter Trump konto blokeerida.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles