Investor hoiatab: Tesla aktsia hakkab kolinal kukkuma (1)

Kaja Koovit
, majandusportaali toimetaja
Copy
Tesla juht Elon Musk  Model3 taustal.
Tesla juht Elon Musk Model3 taustal. Foto: Scanpix/ REUTERS

Elektriautode tootja Tesla aktsia hind kukub varsti järsult, sest intressimäärad hakkavad pärast pandeemiat kerkima, lausus Lansdowne Partnersi fondijuht Per Lekander USA populaarsele investorite kanalile CNBC.

Lekanderi sõnul on Tesla suur mull ning on Elon Muski firma aktsiad lühikeseks müünud, mis tähendab, et ta võidab siis, kui ettevõtte aktsia hinda langeb. 

Tesla turuväärtus kerkis jaanuaris pärast 12 kuu pikkust tõusu enam kui 800 miljardi dollarini, kuid veebruaris langes 600 miljardile dollarile. Praegu on ettevõtte turuväärtus umbes 679 miljardit dollarit.

Lekanderi hinnangul hakkavad sellel aastal taas ilma tegema vanad autotootjad. Eelkõige nimetas ta Volkswagenit, mille turuväärtus on praegu 119 miljardit eurot.

«Turul on mõned kuldmunad, mis minu arvates on pikajaalises perspektiivis võitjad. Kuid lühiajalises perspektiivis, kui mul on makroküsimustes õigus ning intressimäärad kerkivad, siis on vanad tegijad oluliselt paremas olukorras, kui nad arvavad.  Ja ma usun, et Tesla hind langeb,» rääkis ta.

Samas ei nõustu kõik analüütikud tema prognoosiga. Nii usub Wedbushi analüütik Dan Ives, et Tesla aktsia pärast kõikuvat aastaalgust taastub. Seda toetab tema sõnul Hiina nõudluse kasv.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles