Venemaa andis Twitterile viimase hoiatuse ja ähvardab võrgustiku täielikult blokeerida (2)

Kaja Koovit
, majandusportaali toimetaja
Copy
Roskomnadzor ähvardab Twitteri blokeerida.
Roskomnadzor ähvardab Twitteri blokeerida. Foto: Scanpix/ Tass

Venemaa teatas, et blokeerib Twitteri kuu aja pärast täielikult, kui sotsiaalvõrgustik ei täida võimude nõudmisi. 

Twitteri blokeerimisest teatas Venemaa meediajärelevalveameti Roskomnadzori juht Vadim Subbotin, edastas TASS.

Subbotini sõnul peab sotsiaalvõrgustik kuu aja jooksul eemaldama kogu keelatud sisu või muidu keeratakse teenus Venemaal kinni. Tema sõnul saab sotsiaalvõrgustik blokeerimist vältida, kui hakkab ametiga koostööd tegema.

10. märtsil teatas Roskomnadzor, et aeglustab Twitteri tööd ning ähvardas võrgustiku blokeerimisega. Ametlikuks põhjenduseks oli, et sotsiaalvõrgustik ei eemalda alaealisi enesetappudele kutsuvaid üleskutseid. Võimud teatasid otse, et Twitteri aeglustamine on vaid algus ning järjekorras järgmine on Facebook.

Toona juhtus aga nii, et Twitterit piirata üritades kukkusid maha hoopis Venemaa enda olulised veebilehed, nende seas Kremli ametlik leht, maas olid valitsuse, Roskomnadzori ja majandusministeeriumi veebileht.

IT-spetsialistide hinnangul kannatavad blokeerimise tulemusel eelkõige venemaalased ise, sest suurte teenuste blokeerimised võivad halvata pangateenuseid ning tõsta riigis internetiteenuste hinda. Spetsialistiid prognoosivad, et Twitter ei nõustu sellega, et hakkab aktiivselt opositsionääride postitusi kustutama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles