Volkswagen võib varsti Tesla elektriautode troonilt tõugata (3)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Volkswageni elektriauto
Volkswageni elektriauto Foto: MATTHIAS RIETSCHEL/REUTERS

Tesla on aastaid valitsenud elektriautode turgu, kuid Volkswageni kasvavad müüginumbrid võivad sellele varsti lõpu teha.

Šveitsi panganduskontsern UBS prognoosib, et Volkswageni elektriautode müüginumbrid kerkivad 2022. aastaks Teslaga võrdsele tasemele, kirjutab CNN.

Panga prognoosi kohaselt müüb Volkswagen 2025. aastal 300 000 elektriautot rohkem kui Tesla. Saksa autotootja investeerib 35 miljardit eurot elektrisõidukitesse.

«Tesla ei täheda ainult elektrisõidukeid. Teslal on ka väga tugev tarkvara. Nende auto on nagu seade ja neil läheb autonoomse poole arendamine hästi. Aga jah... me kavatseme astuda Teslale vastu,» ütles Volkswageni tegevjuht Herbert Diess.

Volkswagen plaanib 2025. aastaks müüa üle kahe miljoni elektriauto, rajada oma akusid tootvad tehased, palgata 6500 IT-spetsialisti ja tulla välja oma operatsioonisüsteemiga.

UBSi analüütikute sõnul ei ole investorid märganud kui kiiresti Volkswagen Teslale järele jõuab ja kui palju ettevõte võib elektriautodega teenida.

Volkswagenile kuuluvad Porsche, Audi, Škoda ja SEAT ning mullu müüs ettevõte 231 600 elektriautot. See number on küll Teslast poole väiksem, kuid võrreldes 2019. aastaga kasvas müük 214 protsenti.  

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles