Hotellide ja restoranide liidu uus juht: hüppan vette koduses veekogus, aga vett, milles jõuliselt ujuda, paraku ei ole

PM Majandus
Copy
Killu Maidla.
Killu Maidla. Foto: Erakogu.

Viimased kuus aastat Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL) tegevjuhina töötanud Maarika Honkonen annab tuleval nädalal teatepulga üle liidu uuele tegevjuhile, kelleks saab endine Hektor Konteinerhotelli juhataja Killu Maidla.

Maarika Honkoneni sõnul olid kuus aastat väga eriilmelised. «Meil oli võimalus näha turismi tipphetki, kus ettevõtjate ja riigivõimu koostöös loodud Eesti turismipotentsiaal rakendus. Nägime suurt kasvu ja võimsat, aastast aastasse kasvanud eksporti ning seeläbi tugevat panust Eesti majanduse konkurentsivõime tõusu. Aga seoses globaalse kriisiga nägime ka selle ühistöö täielikku kokkuvarisemist ja seda, et «uppuja päästmine on uppuja enda asi»,» lausus Honkonen. 

Uus juht Killu Maidla on töötanud hotellimajandusega seotud ettevõtluses viimased 10 aastat juhi rollis. Aastatel 2011–2019 juhtis ta Tallinna vanalinnas asuvat neljatärnihotelli My City Hotel. 2019. aastast asus Maidla juhtima Eestis uuenduslikku ja erinäolise kontseptsiooniga 84-toalist Hektor Konteinerhotelli, mis avati Tallinnas Telliskivi piirkonnas vahetult enne puhkenud kriisi 2020. aasta veebruaris.

EHRLi uus tegevjuht Killu Maidla asub ametisse 22. märtsil.

«Hüppan vette minu jaoks täiesti koduses veekogus. Paraku vett, milles jõuliselt ujuda, praegu eriti ei ole,» ütles Killu Maidla. «Olen üle 20-aastase hotellitöö kogemusega ja tunnen valdkonna valu ja võlu.»

Maidla sõnul on olukord keeruline, kuid vaatamata praegusele kriisile annab jõudu sektori inimeste optimism tuleviku osas.

«Peame uue olukorraga kohanema ja olema valmis selleks, et see kriis ei kao kuude, vaid pigem aastatega. See loob hea pinnase arenguteks ja tõenäoliselt ka täiesti uutmoodi teenusteks. Turismi taastudes peame olema tugevamad ja paremad, kui olime enne kriisi, sest iga sihtkoht tahab turismitulu kiiresti taastada ja konkurss läheb pingeliseks. On rõõm, et siseturism ei ole kuhugi kadunud ja loodan, et meie inimesed avastavad Eestimaad sama innukalt edasi ka pärast maailma avanemist. Eesti klient on üks nõudlikumaid ja juba seetõttu hindamatu asjaosaline valdkonna arengute juures,» ütles Maidla.

EHRL ehk Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on hotelli- ja restoranimajandusega tegelevate füüsiliste ja juriidiliste isikute ühiskondlik, vabatahtlik, demokraatlikel põhimõtetel tegutsev tööandjate esindusorganisatsioon. Liitu kuulub pea 200 ettevõtet või ettevõtete ühendust, sh hotelli- ja toitlustuserialasid õpetavad koolid. EHRL on Eesti Tööandjate Keskliidu asutajaliige ning kuulub alates 1993. aastast Euroopa Liidu Hotellide ja Restoranide Assotsiatsioonide liitu HOTREC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles