Elon Musk võttis endale uue ametinimetuse: Tesla juht on nüüd «tehnokuningas» (2)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Tesla tehnokuningas Elon Musk
Tesla tehnokuningas Elon Musk Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Scanpix

Esmaspäeval USA väärtpaberijärelevalvesse (SEC) esitatud avaldusest selgus, et ettevõtja Elon Musk on krooninud ennast Tesla tehnokuningaks (Technoking of Tesla).

«Alates 15. märtsist on Elon Muski ja Zach Kirkhorni ametinimetused vastavalt Tesla tehnokuningas ning mündiisand (Master of Coin – toim). Elon ja Zach jätkavad ka senistel ametikohtadel, milleks on tegevjuht ja finantsjuht,» seisis SECile esitatud avalduses.

Veidrad ametinimetused tõmbasid tähelepanu ära aga teiselt avalduselt, mille kohaselt asus senine autoüksuse juht Jerome Guillen tööle Tesla raskeveokiüksuse juhina. Musk teatas jaanuaris, et Tesla hakkab raskeveokeid selle aasta jooksul klientidele tarnima.

Musk pole avalikult selgitanud, miks tema ja Kirkhorn endale uued ametinimetused võtsid.

Eelmisel nädalal kaebas Tesla investor Chase Gharrity Muski ja tema ettevõtte kohtusse Twitterisse tehtud postituste eest. Gharrity süüdistab Muski Tesla finantsseisu kohta valeinfo levitamises.

Möödunud aasta 1. mail säutsus Musk Twitteris, et Tesla aktsia hind on liiga kõrge tema arvates. Selle postituse järel kukkus Tesla turuväärtus 13 miljardi dollari võrra.

Tegemist polnud esimese korraga, kui Muski sõnavõtt talle probleeme tõi. 2018. aastal väitis ta Twitteris, et kindlustas Teslale 72 miljardi dollari suuruse rahasüsti ja viib ettevõtte börsilt minema. Selle valeväite eest määrati nii Muskile kui Teslale 20 miljonit dollarit trahvi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles