Stripe'i väärtus tõusis 95 miljardi USA dollarini

Copy
Stripe'i äpp
Stripe'i äpp Foto: RICHARD DREW/AP

Online-maksete ettevõte Stripe tõmbab investoreid jätkuvalt ligi, suurendades rahastust 600 miljoni USA dollari võrra ja viies ettevõtte väärtuse 95 miljardi dollarini. 

Stripe on kaugelt kõige kõrgema väärtusega finantstehnoloogia eraettevõte maailmas. Kauplemisplatvorm Robinhood kogus äsja kolm miljardit USA dollarit, et jõuda hinnanguliselt umbes 11,2 miljardi dollarini.

Stripe pakub maksetöötlustarkvara, mis võimaldab ettevõtetel aktsepteerida kaardimakseid veebis. Pandeemia tingimustes on veebimakseid võimaldavad ettevõtted edukalt arenenud.

Uusi investeeringuid on kavas kasutada tegevuste arendamiseks Euroopas. Stripe'il on kaks peakorterit, millest üks asub San Franciscos ja teine Euroopas Dublinis. Stripe laiendab ka oma ülemaailmset klientide võrgustikku. Praegu kuuluvad ettevõtte klientide hulka näiteks Jaguar Land Rover, Maersk, Deliveroo ja Klarna.

Jack Dorsey võistlev ettevõte Square on kaugemale jõudnud tehnoloogiates, mis pakuvad head majanduslikku ökosüsteemi just väiksematele ettevõtetele. 

Stripe teatas pühapäeval, et tema uues rahastuses osalevad Allianz X, Axa, Baillie Gifford, Fidelity Management & Research Company, Sequoia Capital ning Iirimaa riiklik riigikassa haldamise agentuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles