Vaikust müüv Eesti firma leidis Araabia turult partneri

PM Majandus
Copy
Endrus Arge tema juhitava firma Silen peakontoris helikindla töökabiini ukse ees.
Endrus Arge tema juhitava firma Silen peakontoris helikindla töökabiini ukse ees. Foto: Tairo Lutter

Pandeemiat trotsides korraldati Expo 2020 Dubai eel Eesti ettevõtete tutvustamiseks neli virtuaalset äriseminari, kuhu kogunes huvilisi kogu maailmast ja mis tõi helikindlaid kõne- ja koosolekuruume tootvale Silenile lepingu. 

Oktoobris uksed avav Dubai maailmanäitus on esimesi suuremaid ärisündmusi, mis toob Araabia Ühendemiraatidesse kokku rohkem kui 190 riigi valitsused, ettevõtjad ja teadlased. Eesti on maailmanäitusel 40 ettevõttega ning seminaridega sooviti meie toodete ja teenuste vastu juba ette huvi tekitada. 

Privaatseid vaikuseruume tootev Silen on üks neist ettevõtetest, kes on oma tootega sügisel Eesti paviljonis esindatud ja kellele seminaril osalemine juba reaalse äritehingu tõi.

Sileni asutaja ja tegevjuht Endrus Arge ütles, et nende esinemine läks nii edukalt, et pärast kaht kuud läbirääkimisi esindab neid nüüd nii Dubais kui ka Abu Dhabis kohalik ettevõte.

Araabiamaades juba aastaid infotehnoloogiaettevõtte Nortal tegevust suunanud Marek Helmi hinnangul on Eestil pakkuda kaupu ja teenuseid, mis konkureerivad maailma tippklassis. «Koostöö ja äri eelduseks on aga isiklikud suhted ja usaldus ning austus oma partneri suhtes. Araabia kultuuris on see ehk olulisemgi kui mujal,» rõhutas Helm. 

Pärast kahte kuud läbirääkimisi esindab Sileni nüüd nii Dubais kui ka Abu Dhabis kohalik ettevõte.

Abu Dhabi Eesti saatkonna ja EASi korraldatud neli virtuaalset äriseminari toimusid iga saja päeva järel ja maailmanäitusel osalevad Eesti ettevõtted ning organisatsioonid tutvustasid ennast 230 kuulajale rohkem kui 20 riigist. «Maailmanäitusel osalemisega tekitame meie ettevõtetele uusi võimalusi äri teha ka olukorras, kus liikumine ja füüsiline kohtumine on pandeemia tõttu raskendatud,» märkis Eesti esinduse juht Andres Kask. 

Tänu aktiivsele tegutsemisele on mitmed riigid tundnud huvi ka eraldi äriseminaride vastu. Nii toimus hiljaaegu esimene Eesti ettevõtete virtuaalne kohtumine Malaisiaga ning ootamas on Lõuna-Aafrika Vabariik ja Luksemburg. 

Algselt aasta varem toimuma pidanud Expo 2020 Dubai avab uksed 1. oktoobril ja jääb avatuks 2022. aasta märtsi lõpuni. Eesti esinduspaviljon asub maailmanäituse keskväljaku lähistel ja räägib digitaalsete, nutikate ning jätkusuutlike lahenduste abil e-Eesti ja meie ettevõtete lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles