Netflix asus paroolijagamist tõkestama

Copy
Digitaalseks sisuks või teenuseks on ka voogedastusteenused, näiteks Netflix.
Digitaalseks sisuks või teenuseks on ka voogedastusteenused, näiteks Netflix. Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS

 Voogedastusel põhinev telehiid Netflix alustas reedel samme, et takistada paroolide jagamist inimestele, kes ei ela tellijaga sama katuse all, kinnitavad USA väljaanded.

Mõned Netflixi kasutajad, kes ilmselt kasutasid teiste inimeste kontosid, pöördusid uudiste jagamiseks Twitterisse ja said teate, milles öeldakse, et nad peavad teenuse jälgimiseks olema kõigepealt selle tellijad.

Twitterisse saadetud postituse järgi pakub Netflix 30 esimese päeva jooksul tasuta teenust.

«No ei, Netflix teeb puhastust?» kirjutasid Twitteri kasutajad.

Netflix pakub võimalust kontrollida, kes püüab kontole sisse logida, saates tellijale tekstisõnumi või e-kirja, saamaks kinnituse, et kasutaja elab koos temaga. 

«Selle testi eesmärk on tagada, et Netflixi kontosid kasutavatel inimestel oleks selleks luba,» tsiteerisid USA väljaanded Netflixi kõneisikut.

Pole veel teada, millises ulatuses konto kasutaja kontrollimine parooli jagamise tõkestamiseks muutub.

Ligi kolmandik Netflixi sarnaste voogedastuse kasutajatest jagab oma paroole inimestega, kes ei ela nendega koos, selgub konsultatsioonifirma Magid eelmisel aastal tehtud uurimusest.

Californias baseeruv Netflix on seda kaua aega talunud, ent ütleb nüüd, et paroolijagamise äärmuslike kuritarvituste ärahoidmiseks seatakse kaitsepiirded.

Pandeemia on inimesed kodudesse surunud ja see tõstab huvi Netflixi teenuste järele.

Eelmise aasta lõpuks kindlustas Netflix oma juhtpositsiooni videote jagamisel, ületades esimest korda 200 miljonit tellija piiri üle maailma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles