Novembris rekordarvu konteinereid kaotanud laev läheb taas merele

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
2019. aastal laevalt merre kukkunud ning randa uhutud konteinerite koristamine Vlielandis Hollandis. Pilt ei ole seotud ONE Apuse juhtumiga.
2019. aastal laevalt merre kukkunud ning randa uhutud konteinerite koristamine Vlielandis Hollandis. Pilt ei ole seotud ONE Apuse juhtumiga. Foto: Marjet van Veelen/AP

Üle kolme kuu Jaapanis remondis olnud konteinerilaev ONE Apus on viimaks valmis taas merele minema. Kauaoodatud jõulukingitused, mida torm merre ei uhtunud, jõuavad ameeriklasteni kõige varem 30. märtsil.  

Mullu novembri viimasel päeval Vaiksel ookeanil 1816 konteinerit kaotanud konteinerilaev ONE Apus oli 8. detsembrist kuni tänaseni Jaapanis Kobe sadamas remondis. Nüüd on vigastused parandatud ning laev on valmis reisi lõpule viima. 

Laeva omanikfirma Ocean Network Express (ONE) kinnitas, et lasti ümberpaigutus- ja korrastustööd on lõppenud ning laev on valmis merele minema. Long Beachi sadamasse Californias peaks Apus jõudma 30. märtsil 

Firma kinnitusel tuli lisaks merre jäänud konteineritele laevalt maha laadida veel 940 ühikut, mis olid tekile kukkudes vigastusi saanud. Osa neist õnnestus uuesti laevale panna, mõned jõuava sihtkohta teiste laevadega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles