Elroni juht läheb rahandusministeeriumi kantsleriks

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Rahandusministeeriumi kantsleriks saab kogenud riigiametnik Merike Saks, kes juhtis viimased kaks aastat Elroni.
Rahandusministeeriumi kantsleriks saab kogenud riigiametnik Merike Saks, kes juhtis viimased kaks aastat Elroni. Foto: Mihkel Maripuu

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus ja riigihalduse minister Jaak Aab teevad riigikantselei tippjuhtide valikukomisjonile ettepaneku nimetada rahandusministeeriumi kantsleriks Merike Saks.

«Merike Saks on tugev tippjuht, kelle kogemused ettevõtluskeskkonnast ja avalikust sektorist aitavad vaadata rahandusministeeriumi teemadele värske pilguga. Sama oluline on ka varasem kogemus kantslerina, mis aitab sellesse suure haardega ning vastutusrikkasse ametisse kiiresti sisse elada,» ütles rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.

Merike Saks on varem töötanud Eesti Standardikeskuse tegevdirektori, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja teenuste direktori, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja, siseturu asekantsleri ning kantslerina.

Viimased paar aastat oli Saks Elroni juht.

Esmalt esitatakse Saks riigikantseleisse tippjuhtide valikukomisjonile, kes hindab kantslerikandidaadi vastavust avaliku teenistuse seaduse ja valitsuse tippjuhtidele esitatud nõuetele ning kompetentsimudelile.

Kantsleri kinnitab ametisse valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles