Video ⟩ Rumeenia rannikul uppus kaubalaev, hukkus vähemalt kaks inimest (4)

BNS
Copy
Volgo Balt 179 kuulus aastani 2006 Eesti ettevõttele, kuid praegu on aluse omanik Ukraina firma.
Volgo Balt 179 kuulus aastani 2006 Eesti ettevõttele, kuid praegu on aluse omanik Ukraina firma. Foto: MarineTraffic

Mustal merel läks Rumeenia rannikul põhja kaubalaev Volgo Balt 179, mille pardal oli 13 Ukraina meremeest. Hukkus vähemalt kaks inimest.

«Kaks meremeest uppus, üht otsitakse endiselt ja kümme päästeti pärast Ukraina lipu all seilanud laeva hukku. Kümme päästetut asuvad alusel GSP Falcon ja toimetatakse Constanța sadamasse,» vahendas Interfax Rumeenia uudisteportraali news.ro.

Volgo Balt 179 saatis SOS-signaali neljapäeva varahommikul. Laevandusettevõtte Grup Servicii Petroliere (GSP) pressisekretäri Radu Petrescu teatel algas otsekohe päästeoperatsioon, mis toimus ülikeerulistes ilmaoludes. Päästetud meremehed on laeva GSP Falcon haiglas ja saavad kogu vajalikku abi. Üks meeskonna liige on veel leidmata ja operatsioon jätkub.

HotNews.ro andmeil tuli laev Vene Doni-äärse Rostovi sadamast ja oli teel Constanțasse.

Venemaa Mere- ja Jõetranspordi Föderaalagentuuri teatel kuivlastilaeva pardal venelasi ei ole. «Alus kuulub Eesti ettevõttele, seilas Komooride lipu all. Meeskond koosnes täielikult ukrainlastest, venelasi ei ole,» öeldi ametkonnast Interfaxile.

Venemaa agentuuri info ei vasta tõele. Laevaregistri andmetel kuulus laev küll aastani 2006 Eesti ettevõttele, kuid pärast seda aastat ei ole alusel Eestiga seost. Praegu on laeva omanik Ukraina firma.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles