Circle K müüb nüüd ainult biolisandita bensiini (1)

Tarbija24
Copy
Circle K.
Circle K. Foto: SCANPIX

Circle K alustas jaanuaris etanoolita mootoribensiinide 95 miles ja 95 milesPLUS tarneid kõikidesse Eesti teenindus- ja automaatjaamadesse. Tänaseks on ettevõtte teenindusjaamades saadaval vaid sellised mootoribensiinid, mis ei sisalda etanooli.

«Circle K loobus etanooliga mootoribensiinide müümisest, kuna Eesti tarbijad ei näinud eelist ega vajadust tarbida etanooli sisaldavaid mootoribensiine. Otsustasime tuua tagasi lisaks etanoolita mootoribensiinile 98 milesPLUS ka etanoolita mootoribensiini 95 miles ja 95 milesPLUS,» sõnas Circle K Eesti AS mootorikütuste müügidirektor Raimo Vahtrik.

Ilma etanoolita mootoribensiini 95 müüki toomise võimaldas ellu viia 2020. aastal vastu võetud vedelkütuse seaduse uus redaktsioon, millega muudeti kütusemüüjatele seatud tingimusi taastuvenergia osakaalu nõude täitmisel paindlikumaks.

Muutus on pandeemiaajal mõistlik

Muudatus on mõistlik ka koroonaviiruse pandeemiaolukorras, sest etanool on desinfitseerimisvahendite peamine koostisosa ja selle järele on nõudlus hüppeliselt kasvanud. «Circle K ei pea otstarbekaks taastuvenergia nõuete täitmiseks konkureerida tervishoiuasutustega etanooli kasutamisel, kuna konkureerimine etanooliturul tõstab etanooli hinda,» nentis Vahtrik.

Etanoolil on omadus siduda õhuniiskust, mille tulemusel satub seotud vesi kütuse koostises mootori põlemiskambrisse. «See on tõenäolisem juhtuma seadmes, kus paak ei ole õhutihedalt suletud, näiteks muruniidukites, või kus mootor peab töötama niiskes keskkonnas, näiteks paadimootorid. Seetõttu soovitame kasutada aia-, metsa- ja veetehnikas mootoribensiine, mis ei sisalda etanooli,» kirjeldas Vahtrik. 

Circle K kütusetankuritele on lisatud märgistus «95E0 ei sisalda etanooli» või «98E0 ei sisalda etanooli».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles