Kas naised on paremad investorid kui mehed?

Erkki Erilaid
Copy
Naismaakler tööhoos
Naismaakler tööhoos Foto: Caro / Oberhaeuser/Caro / Oberhaeuser

Soomes läbiviidud uuringu kohaselt on naiste investeerimisisu viimastel aastatel meestest kiiremini kasvanud, samuti on naiste portfellid keskmiselt tootlikumad kui meestel. Sama trend on ka Eestis.

Soome investeerimisfirma OP Financial Groupi statistika järgi on nende naisklientide aktsiaportfellid teeninud viimase 3 aasta jooksul keskmiselt 3 protsendipunkti suuremat tootlust kui meeste portfellid. Naised investeerivad meestest ettevaatlikumalt ja vastutustundlikumalt, kuid produktiivsemalt, kirjutas Taloussanomat.

OP varahalduse eksperdi Tiina Routamaa sõnul on naisi investeerima lisandunud viimastel aastatel väga palju. «Naiste investeeringud välisaktsiatesse on ajavahemikus 2019–2020 kolmekordistunud ja investeeringud ETFidesse ehk börsil kaubeldavatesse fondidesse koguni kaheksa korda,» ütles Routamaa. «Naised seavad oma eesmärgid sageli pikemale perioodile kui mehed, kes panustavad pigem kiirele teenimisele. Lisaks kauplevad mehed oma aktsiatega aktiivsemalt. Tihedama kauplemisega kaasnevad aga kulud, mis omakorda vähendavad pikaajalist tootlust.» Routumaa sõnul on neil samuti iga aastaga tööl üha enam naismaaklereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles