Eesti ostab ligi 10 miljoni euro eest moodsaid granaadiheitjaid ja laskemoona (4)

Brita-Maria Alas
Copy
Granaadiheitja. Foto on illustratiivne
Granaadiheitja. Foto on illustratiivne Foto: Saab

Kaitsevägi vahetab senised granaadiheitjad välja ning tellis Saabilt ligi 250 uut Carl-Gustavi M4 granaadiheitjat laskemoonaga. Tellimuse kogusumma on ligi 100 miljonit Rootsi krooni ehk umbes 9,8 miljonit eurot. 

Saab teatas Eesti, Rootsi kaitsetööstusameti (FMV) ja Lätiga sõlmitud lepingust, mis võimaldab Eestil granaadiheitjatele ja laskemoonale tellimusi esitada kümneaastase perioodi vältel. Uued Carl-Gustavid jõuavad Eestisse 2021.-2022. aastatel. Võrreldes vanemate mudelitega on Carl-Gustav M4 kaalult kergem ja täpsem.

Kaitsevägi on Carl-Gustavi mudeleid kasutanud rohkem kui paarkümmend aastat ja uued M4 granaadiheitjad vahetavad välja seni kasutusel olnud Carl-Gustav M2 granaadiheitjad. Kaitseinvesteeringute keskuse relvastuse kategooriajuht Ramil Lipp nentis, et esimesed relvad jõuavad Eestisse juba tänavu. «Eesti ja Rootsi ettevõtte Saabi omavahelist koostööd hindavad mõlemad osapooled ja me oleme rahul, et olenemata pandeemia mõjudest ja arvestades paljude firmade tarneraskusi saabus mullune tellimus õigeaegselt,» kommenteeris Lipp.

«Selle tellimusega saab Eesti oma võimekust enamgi arendada. Jätkuvad investeeringud Carl-Gustavi süsteemi on tõeline saavutus ja on tõendiks kliendi rahulolus meie lahendustes,» märkis ka Saabi Dynamics'i juht Görgen Johansson. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles