Soome meditsiinifirma ostis Unimedi ja Qvalitase

Kaja Koovit
, majandusportaali toimetaja
Copy
Unimed hambakliinik. Hambaravi, hambaarst.
Unimed hambakliinik. Hambaravi, hambaarst. Foto: Mailiis Ollino

Soome meditsiiniettevõte Mehiläinen omandas BaltCapilt hambaravikliinikute ja -laborite grupi Unimed ja töötervishoiuteenuste pakkuja Qvalitas Arstikeskuse.

Tehinguga omandab Mehiläinen invetserimisfirmalt BaltCap Unimed Grupi ja Qvalitas Arstikeskuse valdusettevõttest DenCap 100% osaluse. Tehingu hinda pooled ei avalikusta.

Tehing jõustub pärast konkurentsiametilt loa saamist.

Unimedi ja Qvalitase senine omanik, Baltikumi juhtiv erakapitali investeerimisfirma BaltCap, väljub ettevõtetest pärast viie aasta pikkust koostööd. BaltCapi juhtivpartneri Martin Kõdari sõnul on see loomulik samm ettevõtete edasiseks kasvuks. 

Qvalitas Arstikeskuse juhatuse esimehe Tõnu Veldi sõnul kiirendab koostöö Mehiläineniga  seniseid arenguid ning võimaldab võtta kasutusele innovatiivseid ja patsiendikeskseid lahendusi, mis muudaksid ennetava meditsiini ja tervisekahjude vältimise inimeste jaoks veelgi tulemuslikumaks.

Mehiläinen on rohkem kui 100-aastase kogemusega Soome tervishoiuettevõte, millel on teiste meditsiiniteenuste kõrval suur kompetents ka töötervishoius ja hambaravis. 

Mehiläinen tegutseb täna rohkem kui 540 asukohas üle Soome. Lisaks pakub Mehiläinen teenuseid Rootsis ning digilahendusi rahvusvahelisele turule. Kokku töötab ettevõttes 22 300 inimest, kes pakuvad meditsiiniabi ja -tuge aastas umbes 1,3 miljonile inimesele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles