Stockmanni käive langes Balti riikides mullu veerandi võrra

BNS
Copy
Stockmanni kaubamaja Tallinnas.
Stockmanni kaubamaja Tallinnas. Foto: TOOMAS HUIK/PM/EMF

Stockmanni kontserni kuuluva ja samanimelise kaubamärgi all tegutseva jaekaubandusketi käive Balti riikides vähenes mullu aastavõrdluses 25,5 protsenti, 62,1 miljonile eurole. 

Neljandas kvartalis oli aastane käibelangus Balti riikides 32,6 protsenti ning käive oli sealjuures 18,4 miljonit eurot, selgus Stockmann Grupi möödunud majandusaasta aruandest. 

Soomes vähenes Stockmanni kaubamajade aastakäive 26,5 protsenti, 221,5 miljonile eurole, viimases kvartalis oli langus 25 protsenti ja käibeks 74 miljonit eurot. 

Kontserni konsolideeritud aastakäive ulatus mullu 790,7 miljoni euroni, mida oli 16,9 protsenti vähem kui aasta varem. Tegevuskahjumiks (EBIT) kujunes 252,4 miljonit eurot ja aruandeperioodi tulemuseks 291,6 miljoni eurone kahjum. 2019. aasta lõpetas kontsern 45,6 miljoni eurose kahjumiga. 

Möödunud aasta aprillis teatas Stockmann, et taotleb saneerimist. Stockmanni nõukogu esimees Lauri Ratia märkis seejuures, et koroonaviiruse pandeemia on mõjutanud oluliselt ettevõtte rahavoogu. 

Saneerimismenetlus lõppes tänavu veebruaris, kui Helsingi ringkonnakohus kinnitas Stockmann plc saneerimiskava, mis eeldab muu hulgas kõigi Stockmanni kaubamajade, sealhulgas e-poodide tegevuse jätkamist.

Samuti näeb kava ette Helsingi, Tallinna ja Riia kaubamaja hoonete müümist ja seejärel tagasi üürimist ja Lindexi äritegevuse jätkumist Stockmann Groupi osana. Kava kestus on kaheksa aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles