Inbank vahetab juhti

PM Majandus
Copy
Priit Põldoja.
Priit Põldoja. Foto: JAANUS LENSMENT/PM/SCANPIX BALTICS

Inbanki nõukogu teeb 30. märtsil toimuval üldkoosolekul aktsionäridele ettepaneku valida alates 31. märtsist kolmeks aastaks nõukogusse Jan Andresoo ja Taavi Kotka ning uus nõukogu plaanib ettevõtte juhatuse esimeheks valida Inbanki ühe asutaja ning senise nõukogu esimehe Priit Põldoja.  

Ühtlasi tehakse üldkoosolekule ettepanek pikendada nõukogu liikmete Rain Rannu, Raino Paroni, Roberto de Silvestri ja Triinu Reinoldi volitusi järgmiseks kolmeks aastaks.

Muudatuste eesmärk on toetada Inbanki uut juhtimisstruktuuri ja rahvusvahelist kasvu. Selleks plaanib Inbanki nõukogu valida 31. märtsil ettevõtte juhatuse esimeheks ja uueks tegevjuhiks Priit Põldoja. Seoses nõukogu esimeheks asumisega kutsutakse Inbanki juhatuse esimehe kohalt tagasi Jan Andresoo.

«Hetkel on parim lahendus minul keskenduda organisatsiooni arendamisele ja skaleerimisele ning Janil keskenduda toote innovatsioonile ja rahvusvahelisele kasvule. Asutajatena jätkame koostööd panga strateegia kujundamisel, lihtsalt meie rollid vahetuvad,» sõnas Põldoja.

Nõukogu esimehe Põldoja sõnul tahab Inbank nõukogu ja juhatuse koosseisu muudatusega toetada ühelt poolt rahvusvahelist kasvu ja innovatsiooni ning teisalt tagada, et uus riikideülene organisatsioonistruktuur efektiivselt toimiks.

«Inbanki asutamisest peale oleme Janiga rakendanud oma teadmisi ja kogemusi just neis valdkondades, milles me oleme kõige tugevamad. Vaadates Inbanki ees seisvaid väljakutseid saime aru, et hetkel on parim lahendus minul keskenduda organisatsiooni arendamisele ja skaleerimisele ning Janil keskenduda toote innovatsioonile ja rahvusvahelisele kasvule. Asutajatena jätkame koostööd panga strateegia kujundamisel, lihtsalt meie rollid vahetuvad,» sõnas Põldoja.

Põldoja sõnul aitab IT-visionääri, ettevõtja ja start-up-investori Taavi Kotka liitumine tugevdada Inbanki nõukogu tehnoloogiaalast kompetentsi. «Taavil on tehnoloogiaettevõtete juhtimisel ja piiriüleste majandusmudelite skaleerimisel suurepärane kogemus, mida saame edukalt Inbankis rakendada,» ütles Põldoja.

Start-up-kogukonna esindajana näeb Kotka Inbankil suurt potentsiaali uut tüüpi rahvusvaheliselt edukate fintech-toodete ja -teenuste disainimisel. «Inbankil on start-up’ilik mõtteviis ja juhtimisstiil, tänu millele ollakse valmis turu muutuvatele vajadustele kiiresti reageerima. Sümbioos selle ja huvitavas arengufaasis oleva fintech-valdkonna vahel on minu jaoks põnev väljakutse,» sõnas Kotka.

Kotka juhib alates 2018. aastast India suurima telekomiettevõtte Jio R&D keskust Eestis. Aastatel 2000–2012 osales ta regiooni ühe suurima tarkvaraettevõtte Webmedia (tänase nimega Nortal) ülesehitamisel. Seal tegutsemise eest pälvis ta 2011. aastal koos Priit Alamäega EY Eesti Aasta Ettevõtja tiitli. 2013–2017 töötas Kotka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantslerina.

Kotka on aktiivne ingelinvestor ning panustab tehnoloogiaalasesse haridus- ja teadustegevusse. Ta on tüdrukute tehnoloogia- ja robootikahariduse taseme tõstmisega tegeleva MTÜ Unicorn Squad asutaja. Tema start-up-portfelli kuulub 27 ettevõtet, sealhulgas Bolt, Starship Technologies, Transferwise, Veriff ja Salv. 2016. aastal pälvis Kotka Valgetähe III klassi teenetemärgi.

Taavi Kotkaga seotud äriühingule kuulub 6500 Inbanki aktsiat.

Inbank on tarbimisfinantseerimisele keskendunud digitaalne pank, mis tegutseb Balti riikides ja Poolas ning kaasab hoiuseid ka Saksamaal, Austrias ja Hollandis. Inbankil on enam kui 3800 aktiivset koostööpartnerit ja 690 000 aktiivset kliendilepingut. Inbanki võlakirjad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles