New Yorgi politsei robotkoera nimetati rassistlikuks (6)

tehnika.postimees.ee
Copy
New Yorgi politsei robotkoer
New Yorgi politsei robotkoer Foto: Kuvatõmmis

New Yorgi politsei robotkoer on sattunud kriitikatule alla, kuna neljajalgne masin patrullib piirkondades, kus elavad vaesed ja tumedanahalised inimesed.

Teema võttis üle USA esindajatekoja liige Alexandria Ocasio-Cortez pärast seda kui tuli välja video sellest, kuidas politsei kaasas robotkoera New Yorgis Bronxis toimunud sissemurdmisele, kirjutab Metro.

Ocasio-Cortez kirjutas sotsiaalmeedias, et roboteid kasutatakse piirkondades, kus elavad vaesed tumedanahalised inimesed. Tema hinnangul oleks võinud digikoera investeeritud raha suunata hoopis projektidesse, mis toetavad kogukonna haridust või parandavad elamistingimusi.

30 kilogrammi kaaluv robot maksab 75 000 dollarit ja on varustatud tulede ning kaameratega, mis võimaldab korrakaitsjatel ümbrust reaalajas uurida. Samuti on digikoeral mikrofonid ja kõlarid.

Robotkoer suudab liikuda ligi kuus kilomeetrit tunnis ja kõndida ka treppidest. Digikoer kasutab navigeerimiseks tehisintellekti, mis aitab tal liikuda ka raskesti läbitavatel aladel.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles