Suurbritannia algatas USA tehnoloogiahiiu suhtes AppStore'i pärast uurimise

PM Majandus
Copy
Apple'i logo.
Apple'i logo. Foto: Scanpix/ REUTERS

Suurbritannia konkurentsiamet algatas tehnoloogiahiiu Apple’i suhtes konkurentsireeglite rikkumise osas uurimise.

Amet teatas, et uurimist alustatakse tarkvaraarendajate kaebuste põhjal, mis puudutavad AppSore’i tegevust.

Apple lubab arendajatel iPhone’i ja iPadi äppe jagada vaid iOSi tarkvaraplatvormi kaudu. Ettevõtte äppide heakskiitmise protsess on aga jäik ning reglementeeritud ning Apple on saanud suure kriitika osaliseks, sest teenustasud ulatuvad 30 protsendini.

«Miljonid meist kasutavad äppe iga päev, olgu ilmateateks, mängude mängimiseks või toidu tellimiseks,» lausus ameti juht Andres Coscelli. «Kaebused, et Apple kasutab oma turujõudu ebaõiglaste tingimuste seadmiseks, mis võivad konkurentsi ning valikuvõimalusi vähendada ning tekitada klientidele kahju, väärivad hoolikat uurimist,» lisas ta.

Eelmisel aastal alustas Euroopa Komisjon Apple'i suhtes samuti AppStore ning mobiilse rahakoti ApplePay suhtes konkurentsireeglite rikkumise uurimist.

Suurbitannia lubab teha Euroopa Liiduga uurimise osas koostööd vaatamata sellele, et sellest aastast nad enam Euroopa Liitu ei kuulu.

Apple'i pressiesindaja sõnul tagavad kindad reeglid selle, et äppide arendajaid koheldaks õiglaselt ja võrdselt ning ka kleindid on kaitstud pahavara ning isiklike andmete nõusolekuta kogumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles